IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кръгът от заразени около Доналд Тръмп расте

Прессекретарят на Белия дом обяви, че също е с положителна проба за Covid-19

22:03 | 05.10.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кейли Макенани&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Oliver Contreras/Bloomberg</em></p>

Кейли Макенани Снимка: Oliver Contreras/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече четвърти ден е на лечение от Covid-19 във военна болница извън Вашингтон и все още не е ясно колко сериозно се развива болестта му. Същевременно още представители на Белия дом бяха диагностицирани с новия коронавирус само четири седмици преди изборите в Съединените щати, предава Ройтерс.

Новината, че Тръмп е заразен, беше абсолютна изненада в края на миналата седмица. При това беше обявена само 48 часа след първия президентски дебат с кандидата на демократите Джо Байдън. Всичко това подсказа колко голяма е несигурността в рамките на една особено необичайна кампания, провеждана във времена на пандемия.

Лекарите в Walter Reed National Military Medical Center в Бетезда, Мериленд, се грижат за 74-годишния Тръмп. Той е на лечение с дексметазон, който обичайно се ползва при най-тежките случаи на Covid-19. В петък Тръмп е имал висока температура и е получил допълнително кислород, след като нивата на кислород в кръвта му са се понижили, обяви доктор Шон П. Конли, лекарят на Белия дом.

Но медицинският екип на президента, който обрисува розова картина на състоянието му, по-късно днес ще прецени дали той може да напусне болницата, коментира пред Fox News Марк Медоус от Белия дом, добавяйки, че е оптимист, че Тръмп ще бъде освободен от лечебното заведение.

Дори и това да се случи, президентът ще трябва да продължи да се лекува. Той все още е на петдневен курс с антивирусното лекарство Ремдесивир. Обичайният период на карантина за човек, дал положителна проба за коронавирус, е 14 дни.

Тръмп често подценяваше заплахата от пандемията, която вече зарази 7,4 млн. американци и отне над 209 хил. живота. В последните дни той публикува серия от видеа, за да увери обществеността, че се възстановява от болестта.

Но броят на заразените с коронавирус в кръга на Тръмп нарасна днес. Прессекретарят на Белия Дом Кейли Макенани заяви, че е дала положителна проба за вируса, след като е давала негативни резултати „всеки ден от четвъртък насам“.

Макенани, добре позната фигура от Белия дом, проведе брифинг пред журналисти в четвъртък, когато не носеше маска.

ABC News днес обяви, че направеният през уикенда тест за коронавирус на Чад Гилмартин, който също работи в медийния департамент на Белия дом, също се е оказал положителен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 2
abdul
преди 3 години
расте, ама нещо мн бързо ги лекуват.. слабоумния джо не харесва това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Aко не друго, изглежда симпатична.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
дъртия е изпозаразил правитеслтвото ... :))) ... неадекватен и безотговорен ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още