IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на F-35 изстреляха печалбата на Lockheed Martin над очакванията

Въпреки това компанията намали прогозите за приходите си за тази година

17:07 | 21.04.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Lockheed Martin отчете по-добра от очакваната тримесечна печалба във вторник, подпомогната от по-високите продажби на изтребители F-35. Въпреки това ръководството на компанията намали прогнозата си за приходите от продажби през 2020 г. поради забавянето във веригите за доставки, причинено от коронавируса, информира Ройтерс.

Компанията заяви, че сега очаква годишни приходи от продажби в диапазона от 62,25 милиарда до 64 милиарда долара. В сравнение с това по-рано компанията прогнозира от 62,75 милиарда до 64,25 милиарда долара. Lockheed потвърди прогнозата си за печалба на акция от 23,80 долара през 2020 г.

Компанията заяви, че забавянията в дейностите по производството и веригите за доставки в авиационния бизнес поради пандемията COVID-19, са допринесли за понижение в прогнозата за приходите.

Очаква се обаче коронавирусът да окаже сравнително слабо влияние върху американския отбранителен сектор поради стабилните парични потоци, в сравнение с индустриалните пазари, заявяват анализатори.

Очаква се стабилното търсене, заедно с увеличаването на междинните плащания на Пентагона към контрагентите по отбраната, да стимулират отбранителната индустрия въпреки разпространението на пандемията.

Акциите на Lockheed поскъпнаха с 1% до 388 долара в преди началото на борсовата търговия днес.

Нетната печалба на компанията е нараснала до 1,72 милиарда долара, или 6,08 долара на акция, през първото тримесечие, завършило на 29 март. Година по-рано Lockheed отчете печалба от 1,70 милиарда долара, или 5,99 долара на акция. За сравнение анализаторите сега очакваха печалба от 5,80 долара на акция.

Приходите на компанията са нараснали с 9,2% до 15,65 милиарда долара, а очакванията на анализаторите бяха за над 15,08 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
хаха ... ти разлика между държавна гаранция за заем и директна финансова субсидия правиш ли ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 8
дядя Вова
преди 4 години
"викаш боинг е на изчезване , а ?! "Зелка, а защо искат от Тръмп60 000 000 000 $ държавна помощ?Колко чистак-бърсак самолета на площ XXL футболни игрища стоят и не се знае - за претопяване ли са или за африкански авиолинии!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
mrynmryn
преди 4 години
Бъркаш боинг с туполев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
zelka007
преди 4 години
хаха ... дядя вова , lockheed martin aeronautics имат 4 различни отрасъла на дейност . само в дивизията за самолети произвеждат над 20 модела ... ф35 е една малка част от цялото производство ... :))) ... ------------------------боинг 161х.служители - $76млр. след сакатлъкът с 737макс за 2019сухой ... брой служители неизвестен - $64млн. за 2019 - един самальот дядя вова викаш боинг е на изчезване , а ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 8
дядя Вова
преди 4 години
Като зомбитата се наситят да нариват пари като ******за всеки летателен час и като започнат да търсят ***,на които да шитнат тая манна небесна,тогава ще има латино сериал: По следите на изчезналата Боинг индустрия.Нещо като Дързост и красота :) хиляди серии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още