IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Вашингтон и Пекин могат да сключат „всеобхватно” споразумение

Това може да се случи в най-близко време, сподели американският президент

23:00 | 14.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че Китай е замразил митата за американски автомобили и Пекин скоро може да сключи всеобхватно търговско споразумение с Вашингтон. 

"Китай иска да постигне едно голямо и много пълно споразумение. Това може да стане, по-скоро в близко време", посочи Тръмп в Twitter.

Той изтъкна също така, че икономическият растеж на Китай се забавя повече от очакваното "заради нашата търговска война с тях".

По-рано днес китайското финансово министерство съобщи, че ще замрази допълнителните мита върху произведените в САЩ автомобили и авточасти за три месеца от 1 януари догодина.

Министерството изрази надежда Китай и САЩ да ускорят преговорите за премахването на всички допълнителни мита, които взаимно си наложиха.

Китайският президент Си Дзинпин и Доналд Тръмп се споразумяха по-рано този месец в Аржентина за 90-дневно примирие в търговската война, за да дадат време за преговори между двете най-големи световни икономики.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още