IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street със силен старт на сесията в очакване на още финансови отчети*

Стойността на долара расте срещу шестте основни световни валути в очакване на лихвено повишение от Федералния резерв на САЩ

18:22 | 19.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на Wall Street започва със силни ръстове във втория ден от натоварената с финансови отчети седмица, пише CNBC. Бенчмаркът Dow Jones се повишава с почти 400 пункта, или 1,14%, до 34 804,06 пункта. Широкият измерител S&P 500 нараства с 1,3% до 4448,43 пункта, а технологичният показател Nasdaq се увеличава с 1,7% до 13 557,84 пункта.

На пазара влияе доброто представяне на банките - лихвите се повишават и в сектора записват печалби. Акциите на JP Morgan и Goldman Sachs поскъпват с по над 1%. След по-добри от очакваното данни за първото тримесечие пазарната капитализация на Citizens Financial се повишава с над 7% и акциите ѝ започват търговията с цена от малко над 44 долара за брой.

Сред големите печеливши се нареждат още и Disney, чиито акции поскъпват с над 3% и докосват цена от 132 долара за брой, както и Netflix, чиито ценни книжа в началото на деня се търгуват за 347,45 долара, или с почти 3 на сто повече. Netflix ще представи своя тримесечин отчет след края на търговския ден днес (19 април).

След публикуването на финансовия си отчет Johnson&Johnson отчита ръст на цената на акциите си от около 3 на сто до малко над 183 долара за брой.

Lockheed Martin обаче разочарова инвеститорите с данните от финансовия си отчет за първите месеци на годината и акциите ѝ изтриват 1% от цената си. Търговията започва при ниво от 464,24 долара за брой.

Цената на петрола и природния газ тръгна надолу, което също вдъхна увереност на търговията. В началото на щатската търговия лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгува за малко над 103 долара за барел, което спад от почти 5%.

На валутните пазари стойността на щатския долар продължава да расте спрямо шестте основни световни валути в очакване на повишаване на основния лихвен процент от страна на Федералния резерв на САЩ. Доларовият индекс се повишава с 0,2%, като достига ниво от 100,9 пункта за първи път от март-април 2020 година, допълва Market Watch.

Цената на златото се понижава с 1,6% до 1955 долара за тройунция.

* Данните са актуални към 18:05 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още