IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Зукърбърг се отказва от годишното си предизвикателство

Изпълнителният директор на Facebook ще се фокусира върху по-дългосрочни въпроси пред компанията

11:00 | 10.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви днес, че се отказва от годишното си предизвикателство през 2020 г., за да се фокусира върху по-дългосрочни въпроси през следващото десетилетие, предава Ройтерс.

Зукърбърг твърди, че планира да работи по нова социална платформа, децентрализирана технология, пoколенческите въпроси и нови дигитални форми на управление.

По този начин той ще се концентрира повече в ролята си на главен изпълнителен директор и проблемите на Facebook, а не върху личните си цели, като това да учи чужди езици и да чете по две книги месечно.

„Вместо да имам предизвикателства година за година, се опитах да помисля за това как се надявам светът и животът ми да изглеждат през 2030 г., така че да се уверя, че се съсредоточавам върху тези неща”, обяснява той.

Зукърбърг, чиято компания е под натиск заради факта, че не премахва в пълна степен проблемното съдържание и не защитава достатъчно личните данни на потребителите, заяви, че очаква правителствата да излязат с по-ясни правила за интернет през следващите 10 години.

„Не смятам, че частните компании трябва да вземат толкова много важни решения, които засягат фундаменталните демократични ценности”, посочва Зукърбърг.

През следващото десетилетие той планира да финансира и да даде платформа на по-млади предприемачи и учени, които да лекуват, да се занимават с превенция и управление на различни заболявания.

По думите на Зукърбърг, въпреки че интернет е помогнал на хората да се свързват едни с други по целия свят, той ги е накарал да жадуват повече близост.

„През следващото десетилетие някои от най-важните социални инфраструктури ще ни помогнат да реконструираме всички видове по-малки общности, за да ни дадат отново чувството за интимност“, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още