IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple изтри още 39 хил. игри от App Store в Китай

Изтича срокът, в който разработчиците трябва да представят лиценза си от държавата

12:14 | 31.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Brendon Thorne/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Apple е премахнала 39 хил. игри от китайския си магазин за приложения в четвъртък – най-мащабният ѝ подобен ход в един ден. Това се случва в момент, в който наближава края на годината, а с него изтича и крайният срок всички разработчици на игри да покажат, че имат лиценз, предава Ройтерс.

Премахването е част от голяма кампания на китайските власти срещу нелицензираните игри.

Заедно с тези 39 хил. игри, Apple е премахнала повече от 46 хил. приложения от своя магазин в четвъртък. Игрите, засегнати от хода, включват Assassin’s Creed Identity на Ubisoft и NBA 2K20, твърди компанията за пазарни проучвания Qimai.

По думите ѝ само 74 от 1500-те топ игри в магазина на Apple са оцелели.

Apple не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Първоначално Apple даде на разработчиците краен срок до края на юни, за да покажат лицензите, получени от правителството, които позволяват на потребителите да правят покупки в приложенията в най-големия пазар на игри.

Американската компания удължи срока до 31 декември.

Китайските магазини с приложения за Android отдавна се съобразяват с регулацията, свързана с лицензите. Не е ясно защо Apple чак тази година реши да спазва правилата.

Анализатори твърдят, че не е изненадващо, че Apple продължава да затваря подобни вратички, за да отговори на изискванията на китайските регулатори по съдържанието. Всичко това няма да засегне директно приходите на Apple толкова, колкото предишните премахвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още