IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс: Германия се справя по-добре с вируса от САЩ

Съединените щати са по-малко ангажирани в разработването на глобални решения за спешни случаи в здравеопазването, което е жалко, казва милиардерът

10:50 | 27.04.20 г. 52
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Бил Гейтс, който като основател на софтуерната компания Microsoft стана милиардер, обвини ръководството на САЩ в сериозен провал в рамките на справянето с коронакризата. „Особено в Съединените щати тестването не беше приоритет", каза Гейтс в свое интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Гейтс, който сега участва в борбата с вируса заедно със своята фондация, освен всичко друго критикува факта, че правителството във Вашингтон не даде ясни инструкции по въпроса за разхлабването на ограниченията на обществения живот. Той също така се оплаква, че Съединените щати са по-малко ангажирани в разработването на глобални решения за спешни случаи в здравеопазването, отколкото преди.

От друга страна той похвали канцлера на Германия Ангела Меркел, че се опитва да бъде „лидер и ясен глас“ в Германия, но в същото време настоява и за глобални усилия със страни като Франция.

Необичайно дипломатично Гейтс коментира и изказването на Тръмп за възможността за директно вливане на дезинфектант при пациенти с COVID-19. „Мога само да кажа това: добре е производителят на дезинфектанти Lysol да заяви, че не възнамерява да разширява пазара си, за да включи тази област на приложение. Той посъветва хората да не инжектират продукта и се надявам хората да го слушат“, каза Гейтс.

Милиардерът финансира производството на седемте най-обещаващи идеи за ваксина, докато преориентира своята филантропска работа върху смъртоносния коронавирус.

Ако всичко върви перфектно, ще сме близо до производството в рамките на една година“, каза Гейтс в отделно интервю за CNN. „Иначе – може да ни отнеме и две години", допълни той.

Вторият по богатство в света човек заяви, че производството на ваксина вероятно няма да започне през септември, както някои твърдят.

Двамата с д-р Фаучи бяхме доста последователни да кажем, че са нужни 18 месеца, за да създадем очаквания, които не са твърде високи“, каза Гейтс, имайки предвид Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести и член на специалната група за борба с коронавируса в Белия дом.

Наличието на тестове за коронавируса е слабото място на САЩ от месеци. Президентът Доналд Тръмп написа в събота в Twitter, че САЩ „току-що са преминали бройката от 5 милиона теста, много повече от всяка друга страна“. Само гледането на сурови числа пропуска истинската картина, критикува го Гейтс.

Този фокус върху броя на тестовете подценява какафонията и грешките, които допуснахме в системата за тестване“, каза Гейтс. „Грешните хора се тестват и всеки път, когато не получат резултати за по-малко от 24 часа, стойността на теста драстично намалява“, коментира той.

Филантропът и съосновател на Microsoft Corp. каза, че най-добрият му сценарий за поетапно възобновяване на икономиката е да се „изберат дейности с висока стойност, като училищата, производството и строителството и да измисли начин това да се извършва с маски и дистанциране“.

Критиката на Гейтс към правителството на САЩ е необичайно остра. Обикновено той говори с по-дипломатически тон за политиците, включително за президента Доналд Тръмп. Гейтс обаче вече критикува решението му да откаже плащанията към Световната здравна организация (СЗО). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

47
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 3 години
много е *** горкия, отишъл в холандия видял за първи път заплата от илядо евро и вече ги знае нещата от живота....тоя е един от най забавните идиооти от тоя форум! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 4 rate down comment 3
khao
преди 3 години
хахаха, абе тъъъпанар чак на 50 ли разбра че индийците се делят на касти, в религията им е заложено това!аз го научих още в училище, но все пак не съм учил в малаата на пазаджик!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 2 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Почивката свърши, хващай метлата, гасти. Айде, че Хасан ще затваря дюнера за днес и бърза да си ходи.На тебе ти е лесно, прибираш се в квартирката в близкото село, пускаш си Волен по Бълстакома и жадно попиваш "мъдрости", но човека бърза да си ходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 3 rate down comment 2
julian12
преди 3 години
Тихо, тихо. Ти си по-зле и от кухия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 2 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ей, гастербайтер, хващай чиниите, че ако Хасан те види да скатаваш, излиташ с 200 и ни путювци ни мутювци тогава, а ще трябва да се прибереш на село.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 4 rate down comment 2
julian12
преди 3 години
Ти си ми ясен като слънчев ден. Научи се на четмо и писмо първо и тогава изразявай мнение. До тогава, ходи се Очудвай някъде другаде. Неграмотна, виднска бяла техника.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 3 rate down comment 3
julian12
преди 3 години
Между другото забележи датата на интервюто 2019 година края. Това тече в момента, но е много удобно да се засенчва от разни измислени пандемии. Защо ли? Има доста доказателства за това как ваксините са били умиращ бизнес и никому ненужни. Но в последствие се промотират и натискат правитлества и т.н. Не казвам, че ваксините са лоши и както ти отбеляза има добри ваксини. Лошото е, че огромна час от тях са вредни и не е тестван краткосрочния и дългосрочния ефект от тях. Регулациите са снижени до минимум и се ползват всякакви похвати. от където това се е превърнало в една индустрия на злото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 3 rate down comment 2
julian12
преди 3 години
И аз така си мислех за индийците преди време защото съм имал много кратки взаимоотношения с такива, които са доста гелми селяци (като някои от форумат тук). Докато не се запознах с един, който след като се сприятелихме ми разясни някои неща. Оказа се, че се делят на касти. Една от тях е доста изискана, изключително добре възпитана и с доста добро образование. Та, моя приятел има докторантура по физика, но се оказа, че това е само едно от нещата, в които е изключителен професионалист. Тъй като имам привилегията да комуникирам с хора от тази прослойка (вече познавам повече от тях), бих казал че жената от интервюто спада именно към тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 3 години
хахахаха, поредния нереализиран емигрант-мияч, вярващ в конспирации и плоската земя! Защо ли не съм очуден, като знам умствения ти багаж дето е от потник и скъсани чорапи :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 5 rate down comment 0
Oбичам България
преди 3 години
Съгласен съм с нещата (гледай The Bleeding Edge и Dark Waters като по-нови, но случаии са много). Само, че истината за мен е по средата, защото какво може да се каже за първата ваксина (срещу вариолата), доказано спасила милиони? Примерно, при откриването на пеницелина се смята, че няма болест, която да не може да излекува. Само, че непрекъснато приемане на антибиотици от хората чрез животинското месо налага създаваме на все по-агресивни лекарства. Пеницилин е спасил и спасява милиони - да. Днешните антибиотици са все по-вредни за хората - да. Месото, което ядем включително в България е пълно с антибиотици - да. Прави ли са веганите, че не трябва да се яде месо - не, просто трябва да се яде качествено такова.Относно индийката - *** са страшни лицемери. И го казвам с идеята, че съм съгласен с нещата, които казва, но преди да обяснява колко са лоши американците, да обясни мизерия, в която живеят голяма част от съгражданите й и замърсяването, което правят. Разходи се до Индия и ще ти се обърнат представите за начин на живот. Другия вариант е да отидеш до Кайро, но там е демо версия на живота в Индия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още