IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CD Projekt е продала 13 млн. копия от играта Cyberpunk 2077

Компанията вече връща средства на недоволните потребители

12:00 | 23.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Полският разработчик на видео игри CD Projekt обяви, че е продал над 13 млн. копия от играта Cyberpunk 2077 до 20 декември, като се вземе предвид връщането на средства, искано от потребителите, които са се оплакали, че играта е пълна с бъгове, предава Ройтерс.

Данните обхващат приблизителния обем на продажбите на дребно във всички хардуерни платформи, намалена с всички искания за възстановяване на средства, изпратени директно до компанията, уточнява CD Projekt.

Разработчикът не е дал прогноза за продажбите и не разкрива колко искания за връщане на пари е получил.

Бройката от 13 млн. е под пазарните очаквания за 16,4 млн., твърди анализаторът на mBank Пьотр Богуж.

Играта, която се появи на пазара на 10 декември, имаше труден старт, след като стана ясно, че има редица технически проблеми. След това Sony я изтегли от своя PlayStation Store, а Microsoft спря да я предлага за Xbox и започнаха да връщат пари.

Футуристичната ролева игра Cyberpunk 2077, в която е включена холивудската звезда Киану Рийвс, е смятана за една от най-големите премиери от години. Въпреки това проблемите изпратиха акциите на CD Projekt с 40% надолу спрямо рекорда, който цената им достигна точно преди излизането на играта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още