IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2 години ще стане ясно кой печели видео стрийминг войната

Според лидера на Discovery Дейвид Зеслав пазарът ще преживее редица сделки за придобивания или партньорства

13:18 | 09.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Няма да е нужно много време, за да се отделят добрите стрийминг услуги от лошите, твърди главният изпълнителен директор на Discovery Дейвид Заслав.

По думите му това ще се случи в рамките на следващите две години, пише CNBC.

Заслав твърди, че очаква най-голямата конкуренция да е между стрийминг услуги, които залагат основно на сериали по сценарий за американската публика. Apple TV+, HBO Max на AT&T, Peacock на Comcast, Paramount+ на ViacomCBS и AMC Plus на AMC Networks са сред онези, които наскоро пуснаха собствени платформи и се борят за вниманието и времето на потребителите.

Според Заслав Netflix и Disney ще излязат като победители в глобалната стрийминг битка, като се има предвид напредъка им до този момент. Отвъд това, само една или две други услуги, които се фокусират върху такъв тип сериали и филми, ще успеят да се разширят дотолкова глобално, че да могат да се конкурират, допълва той. Другите ще трябва да се обединят – или чрез сливания, или чрез партньорства.

„Дали ще са три? Дали ще са четири? Няма да са седем“, посочва Заслав. „Ще има известна консолидация“, смята той.

От своя страна, миналата седмица Disney обяви, че пуска собствена стрийминг услуга Discovery+, която ще е фокусирана върху съдържание без сценарий. Платформата ще бъде пусната на 4 януари 2021 г. с 55 хил. епизода от над 2500 предавания и ще включва 50 нови оригинални сериала.

Целта на Заслав е да превърне Discovery+ в третият голям стрийминг играч след Netflix и Disney, твърди той. За разлика от другите базирани в САЩ компании Discovery вече разполага със съдържание на местните езици за повечето европейски страни. По думите му това, че насочването на компанията към международни програми през годините, като Eurosport, може да накара други големи медийни компании да гледат на Discovery като на основен партньор за сливане или като цел за придобиване.

Въпреки че Discovery се включва в стрийминг войната със закъснение, Заслав смята, че засиленото гледане на видео по време на пандемията ще помогне на потребителите да смятат Discovery+ за „свеж“ нов играч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още