Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Uber намери първия си бик на Wall Street

Компанията само намеква за пълния потенциал за монетизацията на своята платформа, твърди анализатор на Wedbush Securities

Uber намери първия си бик на Wall Street

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален бик на Wall Street, който направи още едно сравнение с Amazon.com Inc., докато платформата за споделено пътуване фокусира по-голямо внимание на пазарите извън основния си бизнес.

Uber „само намеква за пълния потенциал за монетизацията" на своята платформа, като дава възможност за доставки на храна и товари и автономни превозни средства, пише анализаторът на Wedbush Securities Югал Аруниян в бележка до клиентите си.

„Да твърдим, че това е просто платформа за споделено пътуване, би подценило стойността на цялата компания, която има ДНК-то да се превърне в променяща средата дистрибуторска екосистема през следващите години“, каза Аруниан, който дава на Uber по-висока оценка и целева цена от 65 долара.

D.A. Davidson  предприема по-предпазлив подход в инициирането на покритие за акциите в сряда с неутрален рейтинг и целева цена от 53 долара. Възможностите на Uber за растеж на приходите се компенсират от „несигурен“ път към печалбата и намаляващите маржове, пише анализаторът Том Уайт.

През следващата седмица Uber планира да събере до 9 млрд. долара, в процес, който се очаква да бъде най-голямото първично публично предлагане за тази година. Базираната в Сан Франциско компания предлага 180 милиона акции на стойност от 44 до 50 долара, според регулаторните документи от миналата седмица, припомня Bloomberg.


 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
IBM: Здравеопазването изостава с внедряването на новите технологии