IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber намери първия си бик на Wall Street

Компанията само намеква за пълния потенциал за монетизацията на своята платформа, твърди анализатор на Wedbush Securities

08:40 | 02.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Uber Technologies Inc. намери първия си официален бик на Wall Street, който направи още едно сравнение с Amazon.com Inc., докато платформата за споделено пътуване фокусира по-голямо внимание на пазарите извън основния си бизнес.

Uber „само намеква за пълния потенциал за монетизацията" на своята платформа, като дава възможност за доставки на храна и товари и автономни превозни средства, пише анализаторът на Wedbush Securities Югал Аруниян в бележка до клиентите си.

„Да твърдим, че това е просто платформа за споделено пътуване, би подценило стойността на цялата компания, която има ДНК-то да се превърне в променяща средата дистрибуторска екосистема през следващите години“, каза Аруниан, който дава на Uber по-висока оценка и целева цена от 65 долара.

D.A. Davidson  предприема по-предпазлив подход в инициирането на покритие за акциите в сряда с неутрален рейтинг и целева цена от 53 долара. Възможностите на Uber за растеж на приходите се компенсират от „несигурен“ път към печалбата и намаляващите маржове, пише анализаторът Том Уайт.

През следващата седмица Uber планира да събере до 9 млрд. долара, в процес, който се очаква да бъде най-голямото първично публично предлагане за тази година. Базираната в Сан Франциско компания предлага 180 милиона акции на стойност от 44 до 50 долара, според регулаторните документи от миналата седмица, припомня Bloomberg.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още