IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Webit 2018 привлича над 400 световни лектори

На събитието се очакват над 400 световни лектори, топ 200 стартиращи компании на Европа, предприемачи от цял свят

11:56 | 12.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мария Габриел (вляво), столичният кмет Йорданка Фандъкова и Пламен Русев (вдясно). <em>Снимка: Webit</em></p>

Мария Габриел (вляво), столичният кмет Йорданка Фандъкова и Пламен Русев (вдясно). Снимка: Webit

Над 6000 човека се очаква да присъстват на Webit и Дигиталната Асамблея през идната година  като част от Европейската Дигитална и Иновационна седмица.Webit.Festival ще се състои от над 12 паралелни конференции, изложение, множество уъркшопи и тематични затворени дискусии на най-високо ниво -  “бизнес + политически лидери”.

Това стана ясно по време на представянето на програмата за едно от най-значимите събития за технологии, иновации и политики, свързани с дигитализацията във всяка една сфера в Европа за 2018 - EU Digital and Innovation week (25 - 29 юни 2018 г.).

„Важно е България да е сред страните, които ще подадат заявка за това, че Европа се превръща в място, което задава тенденции. Дигиталната Асамблея, освен повод да се поставят големите теми, има още едно измерение. Тя е прекрасен повод да се обърне внимание на местното ниво, какво България предлага. Имаме възможност да изтъкнем, че България е водеща по броя на жени в сектора на информационните и комуникационните технологии“, заяви по време на събитието еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел. 

„В рамките на Европейската дигитална столица ще се съберат целия Policy making елит на Европа, над 1500 гости от политическия елит на Европа, които взимат решенията за това как ще продължи напред дигиталното бъдеще на Европа, както и 5000+ гости от целия глобален бизнес“, заяви Пламен Русев, основател на Webit.

На събитието се очакват над 400 световни лектори, топ 200 стартиращи компании на Европа, предприемачи от цял свят, създатели на едни от най-иновативните компании, футуристи и лидери в индустриите, които ще  покрият теми, сред които основни са:

·     Модерната дигитална инфраструктура ( Modern infrastructure (infrastructure 4.0) : networks, data processing/cloud, AI, Blockchain)
·     Здраве (Digital Health)
·     Умни градове и мобилност (Smart Cities and Smart Mobility)
·     Забавление и Медии в 21 век (Digital Entertainment & Media in XXI century)
·     Общество/Култура в дигиталната епоха (Society/Culture in the Digital Age: e-Privacy, GDPR)
·     Дигитални умения и образование (Digital Skills and competences; Education)
·     Киберсигурност (Cybersecurity – geopolitics and defence)
·     Европа с хоризонт 2030 - 2050  (Europe in 2030-2050)
·     Стартиращи компании и инвеститори; предприемачеството в ЕС (startups/scaleups/investors and boosting entrepreneurship in EU)
·     Жените в бизнеса и политиката (Empowering Women in Business and Politics)

Investor.bg е медиен партньор на събитието!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още