IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Христов: Няма бедна държава, която да е социална

Първо трябва да дадем възможност на бизнеса да натрупа ресурс, преди да разпределяме, коментира заместник-председателят на СДС

22:38 | 27.06.13 г. 31
Румен Христов: Няма бедна държава, която да е социална

Разделението в дясното пространство е на личностна основа, коментира в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на СДС Румен Христов.

Той допълни, че по отношение на идеите между отделните „сини“ партии са налице много допирни точки. Христов даде за пример проекта „Белене“, по който сините са на едно мнение - че не трябва да бъде реализиран.

„Мислим в една посока и когато става дума за ефективна борба срещу монополите чрез държавните регулатори, а също и за запазване на данъчната система и намаляване на бремето върху малкия и среден бизнес“, заяви Христов.

Той допълни, че първо трябва да се даде възможност на бизнеса да натрупа ресурс и чак след това да бъде разпределен.

„Няма бедна държава, която да е социална“, отбеляза още заместник-председателят на СДС.

Той заяви, че подкрепя протестиращите в искането им за предсрочни избори. Според него след избирането на ново ръководство на СДС и ДСБ ще е възможно да бъдат намерени общи допирни точки.

Христов заяви още, че десницата е имала шанс да спечели между 9 и 12% от гласовете на последните избори, ако е била в коалиция.

Той обаче отрече да се обмисля коалиране с ГЕРБ. По думите му исканията на протестиращите трябва да намерят свое представителство в парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 15 rate down comment 5
Ricco
преди 10 години
Откакто робството е отменено, бедните хора не би трябвало да се сърдят на богатите за бедността си. Бедните хора, ако искат да станат богати, трябва да се сърдят, че нямат възможност(и) за това. А възможностите в днешно време зависят в много по-голяма степен от държавите и в много по-малка от богатите. Следователно, бедните трябва да се сърдят на държавите, че нямат възможности да забогатеят (и те), а не да искат да се взема от богатите за да им се даде на тях. Но пък бедните затова са бедни, защото са и до голяма степен късогледи и им е по-лесно да видят (и се подразнят от) готово натрупано богатство отколкото от възможностите за натрупване на такова богатство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 17 rate down comment 2
deant
преди 10 години
И така е и не е така. САЩ не е удачен пример, защото това е държава частен случай в света. Те реално в момента си позволяват да живеят охолно без дори да работят, благодарение на предимството което имам с валутата си. За нас обаче нещата стоят по много различен начин. България е в общност, в която няма ограничение на миграцията на хора. Пазара на труда вече не е капсулован и се конкурира в целия ЕС. Затова е факт непрестанната и увеличаващата се миграция на трудоспособното население. Сигурно всеки 2-ри ученик излязъл от средното си образование мигрира за да учи или работи навън. До 5-10 години ще има масови фалити от страна на локалния бизнес. Защо бизнеса не може да плаща като в останалия ЕС? Темата е много дълбока и вината не е само на бизнеса - напук на тези, които постоянно го плямпат това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 2
Biso
преди 10 години
Според мен, бизнеса няма никаква причина да увеличава заплатите на служителите си! При висока безработица винаги ще се намери някой, който да е съгласен да работи за толкова, колкото му се предлага. При равни други условия, заплатите се увеличават само когато има недостиг на работна ръка, и бизнеса е принуден да се конкурира за всеки един работник. Но увеличението на разхода за труд може да доведе до изнасяне на производството в страна с по-евтина работна ръка и с по-хлабаво трудово законодателство.И преди някой да спори, моля да се запознае с развитието на пазара на труда в САЩ. Там от 1975 г. на сетне, няма увеличение на реалната работна заплата, даже има и намаляване. Защо се е случва това? Заради притока на имигранти и заради износа на поризводства в страни с евтина работна ръка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 3
Mu/\eH
преди 10 години
Как да го разбираме това? Да позволим на големите да станат още по-големи, за да станат по-щедри и да плащат относително повече пари в хазната? Или богатите още по-богати, за да могат да раздават повече подаяния на бедните? Не-е-е, май точно обратно стоят нещата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
vivankata
преди 10 години
Мисли да краде още, ама без да разпределя. За разпределянето ще поизчакаме още. 23 години са малко. А пък току виж като се стигне до народа да се окаже, че пак са в грешка и хоп пари няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 3
amanotumnici
преди 10 години
Да почнем от това, че десница няма. Какво ни интересува кой се слива, разделя, обединява итн. Хората биха шута на т.н. десница.Нашата държава не е бедна, има планински и морски туризъм, има плодородна земя, има минерални извори ... има всичко необходимо, за да е богата страна. Причината за това, че сме последни в Европа, е че тези в парламента и обръчите около тях крадът целия български народ. А, този има наглостта, че трябва фирмите около тях да лапат още. На това му се вика наглост. Народа излезе такива, като този да изрита, той мисли да краде още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
newkid
преди 10 години
Колко още да натрупа и до кога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 4
melon
преди 10 години
Е, какво те е разтреперил? Прав е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 27
kane
преди 10 години
Егати кретена е този... направо ме разтрепери от гнявБих му отговорил:Няма социална държава, която да е беднаНещастник неграмотен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още