IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Bank of New York Mellon е засегната от по-ниските такси

Въпреки това положителният финансов резултат е по-висок от очакването на пазара

20:58 | 20.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Bank of New York Mellon отчете по-ниска печалба през третото тримесечие на годината поради спад на приходите от такси.

За тримесечието банката отчете печалба от 820 млн. долара, или 74 цента за акция, което е по-ниско от реализираните 1,07 млрд. долара (93 цента за акция) година по-рано. Компанията се представя по-добре от очакваното от анализаторите, които предричаха печалба от 71 цента на акция, предава MarketWatch.

През третото тримесечие на миналата година беше реализирана печалба от продажба на капиталови инвестиции и офис имоти. Ако тези обстоятелства не бъдат включени в изчислението, печалбата за третото тримесечие на миналата година е 64 цента на акция, и така през същия период на тази година тя е по-висока с 10 цента на ценна книга.

Приходите за периода юли-септември са се свили с 18% до 3,79 млрд. долара, показва отчетът. Ако се изключат еднократни събития, банката отчита ръст на приходите от 1% спрямо година по-рано.

Приходите от такси се свиват с близо 21% до 3,03 млрд. долара. При дейността си по инвестиционни услуги, на която се падат близо 70% от приходите на компанията, приходите от такси се свиват с 2%.  В същото време приходите от такси, свързани с инвестиционен мениджмънт и изпълнение, се свиват с 6%. Ефектът от по-ниските постъпления по тези пера обаче е преодолян от повишената  валутна търговия и по-високите такси за клиринг. Приходите от валутна търговия са скочили със 17% благодарение на по-високите пазарна волатилност и търгувани обеми. Приходите от клиринг са се увеличили заради по-големите такси за взаимните фондове и тези, базирани на активите.

През периода софтуерен бъг при трета страна, доставчик за банката, доведе до едноседмична борба за BNY Mellon да определи стойността на ценни книжа в над хиляда инвестиционни фонда.

Към края на септември компанията е управлявала активи в размер на 1,63 трилиона долара, което е без промяна спрямо година по-рано и с 4% по-малко в сравнение с второто тримесечие. Спадът се дължи на пониженията в капиталовия пазар, посочва банката.

През тримесечието компанията записа нетни дългосрочни отливи в размер на 5 млрд. долара и нетни краткосрочни отливи за 10 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още