IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститор звезда: Победи ли Байдън, край на борсовото рали

Wall Street ще трябва да се приспособи към по-високите данъци върху корпоративните и капиталовите печалби, твърди Майкъл Новограц

19:36 | 15.08.20 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Майкъл Новограц. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Майкъл Новограц. Снимка: Bloomberg LP

Не можем да имаме всичко: Докато някои големци на Wall Street се надяват Джо Байдън да триумфира на предстоящите президентски избори в САЩ, тази победа може да означава края на ралито на фондовата борса.

Инвеститорът Майкъл Новограц, който е инвестирал много пари в криптовалути и се смята за звезда сред инвеститорите, също е убеден в това. “Победа за Байдън и [кандидата за вицепрезидент Камала] Харис би била чудесна за страната, но не и за фондовия пазар", казва той пред Bloomberg.

Новограц очаква, че настоящата „борсова лудост“ ще бъде прекратена от политиката на демократите. Защото, ако те надделеят над Тръмп и неговите републиканци през ноември, Wall Street ще трябва да се приспособи към по-високите данъци върху корпоративните и капиталовите печалби. Данъците вероятно ще се повишат и за богатите, очаква известният инвестиционен банкер и бивш мениджър на хедж фонда Former Fortress.

От спада през март американският бенчмарков индекс S&P 500 се повиши с около 40 процента. Фондовият пазар е в екстаз, причинен от ликвидността, твърди инвеститора, който според Bloomberg се описва политически като „вляво от центъра“.

Това означава: Много инвеститори в момента намират малка алтернатива на акциите. Лихвите са изключително ниски, а инвеститорите трябва да инвестират парите си все някъде. Така че капиталът непрекъснато се влива на фондовия пазар, за да се възползва от ръстовете на курсовете.

Сред най-големите двигатели според Майкъл Новограц са компании като Amazon и Tesla. “Amazon е страхотна компания и се справя добре на фона на пандемията на коронавирус. Но акциите ѝ се търгуват  на ниво сто пъти над печалбата”, отбелязва инвеститорът.  

Новограц е милиардер, съосновател и главен изпълнителен директор на Galaxy Investment Partners LLC, една от най-изтъкнатите компании на пазара на дигитални активи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
Solar Power
преди 3 години
Аз играя само buy and hold .... движения в рамките на 10 години не ме интересуват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
По принцип едно от най-важните работи в цената на акциите е дисконтовият фактор. Но в случая това далеч не е всичко - иначе как ще обясним, че най-големият си ръст пазарите направиха при властта на Доналд - въпреки че тогава лихвите на ФЕД бяха ДЕСЕТ ПЪТИ по-високи от тия при обонгото. Това се дължи изцяло на разликата между жалката креатура на демократите - турена в белия дом само заради цветът на кожата си - и великият човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
Кухаов - а ти явно си доста далече от нещата, щом още не си разбрал, че има акции и акции. Има такива, които наистина нямат връзка с икономиката, но има и други - които баш си имат - инвестиращите в тях, поне в голямата си част са си сериозни инвеститори, които слядат нещата четат отчети, гледат перспективите пред компания, отрасъл и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 1
khao
преди 3 години
цената на акциите няма много общо с иконимиката... колко време го играеш тоя хазарт и още не си го разбрал...хахахате да напечатат още, па и магаре да е президент, борсата пак ще расте...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Според мен авторът има предвид забавяне на ръста на акциите, а не сериозен спад - "Лихвите са изключително ниски, а инвеститорите трябва да инвестират парите си все някъде." Напечатиха се страшно много пари и изобрите няма да променят това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 7
Императорът
преди 3 години
Доналд Тръмп и байдън неочаквано се засичат на едно голф-игрище. След кратко колебание - Доналдът (неочаквано свенливо) се обръща към опонентът си: - Мистър Байдън, трябва да ви призная, че напоследък зрението ми поотслабна, а за нещастие си оставих лещите в хотела, не очаквах, че ще играя голф. Затова мога ли да ви помоля да заровим временно томахавките и да ми асистирате малко? Само да ми казвате къде падат топките ми? Защото виждам знаменцата на дупките, но надали ще виждам топките... става ли?- Емииииии. Добре - съгласил се байдън.Тръмп оправил първия удар. - Хм, да... топката просто ми се изгуби от погледа. Къде падна, видяхте ли?- Ами разбира се, че видях !!!- Е? Къде падна?- Емииииииииииии.- Стига лигавщини, Сънливи Джо - ядосал се президентът - къде ми е топката?- Ами ЗАБРАВИХ, БЕ !!! - разсърдил се байдън - Стига си ми викал....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
bigi
преди 3 години
Напълно съм съгласен с lyusien, че корекцоята ще си се случи независимо, кой ще е президент. Вече съм заел къси позиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
Императорът
преди 3 години
Много ясно, че е така - колосалният ръст на пазарите за последните 4 години в огромната си част се дължи на харизмата на великия човек и на неговата политика за укрепване на американската икономика. Как жалък ходещ труп ще го замести пълноценно? Повишаването на корпоративните данъци не е сигурно дори при "победа" на байдън - вярно е, че тоя ментален *** обеща да повиши корпоративните данъци, но съм сигурен, че вече е забравил. Вярно, води си записки, но - както днес гледах в едно клипче в Тубата - сам не може да си ги разчете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
lyusien
преди 3 години
Това са глупости Корекцията на акциите ще се случи преди изборите и няма да имат нищо общо с тях Просто някои надуха твърде много цените на акциите и те не съответстват на реалната икономика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още