IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една трета от тазгодишния бюджет на София е за инвестиции

За ремонт на кварталните улици са заложени 38 млн. лева

10:02 | 11.01.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Бюджетът на София за 2019 г. е за над 1,6 млрд. лв, от които 550 млн. са предвидени за инвестиции. Това каза пред БНТ зам.-кметът на София Дончо Барбалов по повод насроченото за днес следобед обществено обсъждане на бюджета на общината. Данъците не са увеличени, подчерта зам.-кметът.

Като приоритети той посочи изграждането на детски градини – в момента се работи по 15 сгради. 26 учебни заведения се санират. Целта е до три години да бъде ликвидиран проблемът с недостига на места в градините. 

450 млн. лв. са заложени за транспортния сектор, като метрото остава най-големият обект. Тази година до есента ще бъдат пуснати нови 8 км нов метропът от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“. Така към 2020 г. столицата ще има 45 км метро. Продължава закупуването на нови автобуси.

За ремонт на малките улици в кварталите са предвидени 38 млн. лева.

Предстоят и инвестиции в общински болници, включително саниране на болница „Шейново“.

Работи се по нов общински аквапарк в парка „Възраждане“. Инвестицията е за над 10 млн. лв.

181 машини са почиствали столицата тази нощ, а 160 души са получили подслон в центровете за настаняване. За хора в беда сигнали се подават на тел. 112, допълни Барбалов. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
red6
преди 5 години
Тоест за крадене от фандупкова и боковата чета тиквеници. С 1/2 Млрд на година и София пак прилича на клокака. Гнусно нещо е герберастията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още