IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon иска да назначи нови 100 хил. служители в Северна Америка

Amazon ще предлага на новите си служители начална заплата от поне 15 долара на час и допълнителни бонуси

14:14 | 14.09.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Насред причинената от коронавируса криза Amazon разширява своята работна сила в САЩ и Канада. Интернет компанията обяви в блог в понеделник, че ще бъдат създадени 100 хил. нови, редовни работни места на пълен и непълен работен ден. Amazon възнамерява да разшири по този начин присъствието си в района.

Освен това през септември концернът на Джеф Безос ще отвори 100 нови оперативни сгради като логистични центрове, станции за доставка, центрове за сортиране и др.

Amazon ще предлага на новите си служители начална заплата от поне 15 долара на час. Това е повече от два пъти над федералната минимална заплата от 7,25 долара. Въпреки това, някои щати, градове и общини в САЩ имат свои собствени разпоредби за минимална заплата. Например минималната заплата в родния град на Amazon Сиатъл за компании с над 501 служители е 16,39 долара на час.


Amazon обяви също, че ще предлага начални бонуси до 1000 долара за избрани градове. В допълнение, компанията ще привлича служители на пълен работен ден с допълнителни придобивки, включително здравно осигуряване, отпуск за родители и корпоративна пенсионна схема.

Още новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
Zalmoxis
преди 3 години
$15 на час = $2500/месец = $30000/година. Тия дето работят в амазон са тия дето трошат и палят магазините, от което печели ... Амазон. В същото време безос ги наема евтино да му бачкат и не плаща данъци а печели яко и финансира Слийпи Джо.. Road to ruin.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
Shadow1
преди 3 години
Добре, щом ти е ясно всичко значи можеш да го приложиш. Като започнеш масово да наемаш хора на 15$ на час прати линк от обявата за работа тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 3 години
как? с монопол, държавни протекции ... а както виждаме от статията и със заплати малко над минималните ?.... не е нова идеята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
marto76
преди 3 години
Amazon дават добър урок как може да се развиваш и по време на криза, стига да има кой да учи като гледа отстрани!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още