IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовото измерение на успеха на Алберт Попов

Той стана първият българин от 32 години насам, който печели точки за страната ни в Световната купа по Ски алпийски дисциплини

10:01 | 23.11.18 г.
<p>
	Българинът по време на състезание в рамките на Зимната олимпиада в Пьонгчан, Корея. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Българинът по време на състезание в рамките на Зимната олимпиада в Пьонгчан, Корея. Снимка: архив Ройтерс

Успехът на Алберт Попов - първият българин от 32 години насам, който печели точки за страната ни в Световната купа по Ски алпийски дисциплини, има и финансово измерение. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

„Във финансов аспект успехът на Попов му донесе 1000 швейцарски франка, които се полагат за позицията, която зае – 20-а. И за да добием повече представа за измерението на успеха му, в Световната купа участват над 10 хиляди алпийци от цял свят. Отделно българинът има и лични спонсорски договори. Победител в Леви, Финландия, стана легендата Марсел Хиршер. За 1-о място са отредени 45 хил. швейцарски франка, за 2-о 20 хил, за 3-то 10 хил. и т.н", каза гостът, след което разкри и какво предстои за Алберт. 

"През уикенда е състезанието в Лейк Луис, където Попов ще се опита да повтори успеха си, а защо и да не го задмине. Той вече получи съвет от легендата Петър Попангелов да не си вирва носа и се закани, че все по-често ще бъде в Топ 30. Пожелаваме му го", допълни Коларов.

Той добави, че при жените Линдзи Вон ще пропусне стартовете в Лейк Луис заради поредна контузия. Операция за американката няма да е необходима, но все още не е ясно кога ще се върне на пистата. Гостът говори и за световното първенство по бокс за жени в Индия. Той уточни, че там сумите от наградните фондове не са официални и обърна внимание на скандала с Петър Лесов и Станимира Петрова.

„Акредитациите на двамата бяха отнети заради изказвания за корумпирани съдии. Те обвиниха реферите за загубата на Петрова от представителката на домакините Соня по точки. Дисциплинарната комисия по бокс тепърва ще разглежда случая и не е изключено да наложи и финансови санкции", каза Коларов.

Иначе България ще има представител на финал, след като вчера Стойка Петрова победи представителката на Монголия Нандинцецег Мягмардулам с 5:0 съдийски гласа. В спор за титлата българката ще срещне представителката на Тайпе Ю Тинг Лин.

Целия разговор може да проследите във видео материала по-късно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още