IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маша Илиева: Танцовото изкуство понякога губи от онлайн обучението

Разходите за заплати и ремонти в условията на пандемия затрудниха балетните школи в продължение на два месеца, посочи прима балерината, хореограф и педагог

15:18 | 01.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Разходите за заплати и ремонти в условията на пандемия затрудниха танцовото изкуство в продължение на два месеца, каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria българската прима балерина, хореограф и педагог Маша Илиева.

Тя обясни, че танцовата й школа "Маша Илиева" е затворила още на 9 март, като школата е била отворена, когато това е било разрешено, но интересът не се е възстановил.

Като добра новина Маша Илиева изтъкна, че около Великден родители са направили благотворително дарение в помощ на учителите.

Тя разкри, че са се спазвали всички мерки за хигиена и социална изолация в школата след повторното отваряне, но днес - Денят на детето, е последният от работата на школата по принцип, като дейността ще бъде възобновена от 1-ви октомври.

"Когато има малко деца, трябва или да плащат по-висока такса, или да се съберат повече, което в момента е невъзможно", посочи Илиева.

Тя обясни, че е имало готови, заснети уроци за преподаване, които е използвала. Това според нея обаче донякъде е неправилно по отношение на танцовото изкуство.

Примабалерината обясни, че студентите по балет засега ще се обучават онлайн, кандидат-студентите също ще се явяват онлайн на изпити. "Тази година изпитът им е доста облекчен, ще могат сами да се подготвят вкъщи", уточни тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още