IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция удължава ограниченията за международните полети до 19 април

Мерките изключват израелските пътници, които са се ваксинирали най-малко две седмици преди пътуването

14:15 | 04.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg</em></p>

Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Гърция удължава ограниченията за вътрешни полети до 12 април и за международни полети до 19 април, тъй като броят на заразените с COVID-19 продължава да нараства, съобщава Ройтерс.

Съгласно ограниченията пътниците, които летят до Гърция, трябва да имат отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пристигането си и да бъдат тествани отново по схемата за случайни тестове срещу коронавирус. 

Всички чуждестранни пътници, които пристигат в страната, ще бъдат поставяни под карантина за седем дни. Израелските пътници, които са били ваксинирани най-малко две седмици преди пътуването, няма да бъдат ограничавани от карантина съгласно споразумение между двете страни.

Повечето полети от страни извън Европейския съюз са забранени, с изключение на 10 държави, включително Великобритания. За вътрешни полети е разрешено пътуване по въздух при наличие на основателна причина.

В Гърция са затворени училищата, магазините и ресторантите, които не са от съществено значение, но властите планират да разрешат на малките търговски обекти да отворят отново врати с налагането на ограниченията при пътуванията от понеделник, като гимназиите се очаква да възобновят присъственото обучение по-късно този месец.

Южната ни съседка регистрира 3080 нови случая на коронавирус в петък, както и 72 смъртни случая. От началото на пандемията Гърция е отчела над 273 000 случая, от които 8300 фатални.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още