IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва събра над 5 млн. евро от глоби за неносене на маски в градския транспорт

Русия е застигната от втората вълна на COVID и в последните дни записва рекорден брой заразени с новия вирус

13:29 | 13.10.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Christophe Morin, Bloomberg</em></p>

Снимка: Christophe Morin, Bloomberg

За пет месеца (от 12 май досега) властите в Москва са глобили почти 100 хил. души, които са се движили без маски и ръкавици в градския транспорт. Събраните средства от наложените санкции са общо 480 млн. рубли (към 5,3 млн. евро), пише ТАСС.

Всеки ден проверки се извършват на 100 станции на московското метро и 3,8 хил. превозни средства от наземния градски транспорт на руската столица, обяснява ръководителят на транспортното управление на Москва Владислав Султанов.

Маски и ръкавици могат да бъдат закупени от касите на метростанциите, както и от специални вендинг машини, допълват от ТАСС. Глобата за липсата на предпазните средства е в размер на 5 хил. рубли (55 евро).

Русия се бори с втората вълна на коронавируса и днес (13 октомври) записва рекорден брой открити новозаразени  - над 13,6 хил. С това общият брой на заразените в страната надхвърля 1,32 млн. души. Починалите са 22,9 хил. души.

Москва е сред тежко засегнатите от болестта региони с регистрирани 339,4 хил. случая на COVID. 

Владислав Султанов коментира още, че според руските лекари наслагването на грипните вируси с коронавируса може да се окаже много опасно и призова хронично болните да се въздържат от разходки в града.

Темата за коронавируса можете да следите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
и тия в Масква са същите мaлoумници кат насекъдее ама явно поръчителя е доста напред с матрияла ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ако вместо "Москва" в заглавието пишеше "ЕС", мypзилажът досега да оквичал статоята с коментари, как заговорът искал да убие и сначка хората, да размаже икономиката, как европейските лидери били *****, как ЕС не ставал и тн и тн.Таварищи, някакво оглушително мълчание забелязвам??! Дали Жужето не е част от плана, а? И дали не се е сдружило със Запада, а вие така се кълняхте в него?! И последно - нали Пyтeто се хвали с 2 ваксини? Какво стана? Прах и дим в очите на раята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
korn
преди 3 години
Гейтс и Путин събраха набързо 5 милиона от изстрадалия руски народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
Ей, тоя вирус го използва всеки кой как може. Едни правят пари. Тръмп с него си прави PR. Зелените го използват да направят планетата по-зелена. Политиците го използват за да ни затворят по домовете. Учениците го използват за да не ходят на училище. Централните банки го използват за да налеят още стимули. Журналистите го използват като пишат статии за него. Много полезно нещо се оказа. Аз вече не мога да си представя живота без вируса. Това ако някой измисли ваксина срещу него и вземе, че го пребори трябва да го обявим за враг на човечеството и да го линчуваме
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още