IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия постави на Навални ултиматум да се върне от Германия

В противен случай го очаква затвор, предупредиха от Федералната служба за изпълнение на наказанията

22:46 | 28.12.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Русия даде ултиматум на Алексей Навални да се върне от Германия до утре или в противен случай го чака затвор, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Федералната служба за изпълнение на наказанията обвини в понеделник Навални, че нарушава задълженията си, произтичащи от условната присъда, която получи през 2014 г. Критикът на Кремъл бе осъден условно на три години и половина затвор по дело за присвояване на пари, което според активиста е политически мотивирано.

В понеделник му е била изпратена призовка да се яви в инспекцията, защото в противен случай, съгласно руския наказателен кодекс, условната му присъда може да бъде заменена с ефективна.

В съобщението не се посочва краен срок, в който Навални да направи това. Опозиционерът обаче публикува скрийншот на съобщението до адвоката му, в което се казва, че му се дава време до вторник в 9 часа да се яви в службата в Москва.

По-рано миналата седмица стана ясно, че Русия е започнала наказателно преследване срещу Любов Собол, съюзничка на Навални, обвинявана в насилствено нахлуване заради опита ѝ да почука на вратата на предполагаем агент на руската Федерална служба за сигурност (ФСС), за когото Навални твърди, че е бил част от заговор за убийството му.

Привърженици на Навални твърдят, че Собол позвънила на вратата на агента в понеделник вечер. Преди това Навални обвини агента, че е участвал в заговор за отравянето му с невропаралитичен агент от семейството на новичока през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
е колко пъти искаш да го съдят помияркото ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 6
khao
преди 3 години
хахахахах, а уж зада влезнеш в затвора трябва да те осъдят ... явно в Коочината не се работи така...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 7
v_tin
преди 3 години
Интересно защо не обсъждаш асандж , сноудън- тези са живи все още или онзи дето изнесе имейлите на килърито. Интересно защо не обсъждаш опитите за убийство на кастро, заразяването с рак на венецуелеца, войните които е водила говедария/ по мои сметки са изтрепали около 7-8 стотин милиона човека/ , а обсъждаш един човек който е доказан крадец, срещу който има присъди. Все едно да жалиш *** когото полицаите утрепаха и заради когото станаха размириците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 5
Asdf1234
преди 3 години
Леле, убийци.. ужас....Не, че в историята им "Вождовете" не са убивали масово своя народ, че и Поляци, но нали искат да ни убедят, че вече са демократи. Настоящият вожд не се различава от предишните по абсолютно нищо.Интересно, защо не го съдят, като международен престъпници. Може би защото убиват по заръка публично само свои граждани - засега ??Последното убийство на полския елит, в самолета над Катин, беше върха политиката към инакомислещите. В тази страна човешкият живот от времето на войните на Напоелон не значи нищо. Народът им е чипиран. За промяна трябва да извървят 40 години в пустинята, коятото сами си създават.Ужас и повече.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 8
bgMan
преди 3 години
Поредният руски цинизъм.Излезе наяве как са опитали да го отровят и понеже не успяха хайде веднага да се върнел за следващ опит.Русия вече няма никакъв имидж на световната сцена. Режимът управляващ там са гаднии шовинисти и убийци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 7
michaelis23
преди 3 години
според мен го очаква ваксина на Пфайзер ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още