IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple потвърди, че някои бройки iPad Pro пристигат леко изкривени

Алуминиевият корпус на някои от новите таблети се извива, но компанията твърди, че това не е проблем

12:59 | 20.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple потвърди, че някои от нейните устройства iPad Pro от тази година се доставят с леко изкривяване на алуминиевия корпус, пише The Verge.

Според компанията това е страничен ефект от производствения процес и няма да се влоши с времето, нито ще засегне представянето на iPad по някакъв начин. Всъщност Apple изобщо не смята това за дефект.

Изкривяването е резултат от процес на оглаждане, включващ металните и пластмасовите компоненти по време на производството, допълва технологичният гигант. Това може да се забележи и при двата размера на новия iPad Pro. Припомняме, че 11-инчовият модел се предлага на цена от 799 долара, докато 12,9-инчовия с 1TB памет и LTE свързаност – за 1899 долара.

Коментарът беше направен от Apple, след като в социалните мрежи се появиха публикации от потребители, които твърдят, че техните устройства са получили леко изкривяване, без по самия корпус да се забелязват някакви необичайни пукнатини. Според част от потребителите това се е случило след нормална, ежедневна употреба на iPad Pro или след носенето му в раница. Според други таблетът е бил доставен в този вид.

Apple посочва, че в някои от случаите последното наистина е вярно.

Сигналите показват, че засега изкривяването се наблюдава предимно в LTE модела. Компанията обаче не коментира дали проблемът се среща само при този таблет.

Потребителите, които не са доволни от изкривяването, няма да имат проблем да го заменят или да го върнат в магазините на Apple или в тези на другите търговци в рамките на 14 дни. Не е ясно дали замяната на таблета ще е възможна извън този период.

Вижте повече технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още