IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Broadcom остава имунизирана от кризата с Apple

Добрите прогнози за компанията се запазват

10:36 | 04.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Прогнозите за печалбата на доставчиците на Apple се свиха заедно със спада на цените на акциите от октомври, но добрите очаквания за поне едно от ключовите имена в бизнеса - Broadcom, остава, пише Bloomberg.

За разлика от други компании, които са силно повлияни от случващото се с производителя на iPhone, който понижи прогнозата за тримесечните си приходи късно в сряда, очакванията за печалбата на Broadcom всъщност нараснаха. В момента производителят на чипове се очаква да отчете коригирана печалба на акция от 23,04 долара за фискалната 2019 г., което е над очакваните през октомври 21,50 долара.

Broadcom получава около 25% от приходите си от Apple, сочат данни на Bloomberg.

Повишаването на прогнозата ѝ е в контраст на това, което видяхме при редица други компании, които са подвластни на случващото се с Apple, включително Cirrus Logis, Lumentum Holdings и Qorvo, които свиха прогнозите си през последните месеци.

Тези доставчици преживяха спад на цените на акциите, тъй като инвеститорите са притеснени за ефекта от по-слабото търсене на iPhone върху техния бизнес. Но Broadcomm се представя добре. През 2018 г. стойността на акциите ѝ се понижи с 1%, като всичко това се дължи само на спад през първото тримесечие, а през следващите три тримесечия показа растеж. За сравнение, показателят S&P 500 Semiconductors and Semi Equipment Index потъна с 11 на сто през 2018 г., след като само през четвъртото тримесечие отписа 18%.

Преди Broadcom да запише 9,1% спад в цената на акциите си вчера, Bank of America Merril Lynch написа, че всяка слабост, свързана с Apple, “може да бъде особено привлекателна опция за покупки“. Анализаторите, водени от Вивек Ариа, потвърдиха препоръката си за купуване на акции на Broadcom и запазиха непроменени прогнозите си въпреки по-слабите очаквания от Apple.

Broadcom може да е защитена от волатилните продажби на iPhone, тъй като зависимостта ѝ от Apple намаля благодарение на придобиването на CA през ноември. Ариа добавя, че повече от 80% от приходите на Broadcom сега идват от „по-стабилни, устойчиви компании, от облака, мрежите, софтуера и сегмента със съхранение на данни“.

Инвеститорите в доставчици на Apple едва ли ще се успокоят. Тези компании може да се сблъскат с промяна в прогнозите за първото тримесечие заради проблемите на компанията на Тим Кук, коментират анализатори от Morgan Stanley. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още