IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG може би също се насочва към огъващите се смартфони

Компанията е подала заявки за регистрация на три нови бранда

13:38 | 23.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Огъващите се смартфони са нещо, което производителите отдавна поставят във фокуса на работата си. Сега все повече сигнали подсказват, че производителите имат какво да ни покажат или планират пускането на подобен продукт в някакъв момент от бъдещето, пише Engadget.

LG е една от тези компании, а новата ѝ заявка за търговска марка може да разкрие какви ще са имената на моделите, които планира компанията и какво евентуално ще изкара на пазара.

На 21 ноември LG е подала заявка за регистрация на три бранда в Службата на Европейския съюз по интелектуална собственост (EUIPO). И трите заявки – Flex, Foldi и Duplex, са категоризирани като Клас 9, който включва смартфони, така че е почти сигурно, че LG запазва три имена за бъдещи устройства, които има шанса да се огъват.

Разбира се, няма никаква гаранция, че LG ще използва точно тези имена. Заявката може да е направена „за всеки случай“.

Така или иначе „Flex” не е ново име, като се има предвид, че компанията вече предлага модел G Flex. “Duplex” подхожда за патент на огъващ се телефон с двоен дисплей.

Каквото и да значат имената, заявките предполагат, че LG се доближава до пускането на тази технология на пазара. Въпросът е коя от компаниите ще постигне по-сериозен успех в това поле първа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Mohave _
преди 5 години
Накрая и на фунийки ще започнат да ги навиват .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още