IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов ще бъде разпитан в прокуратурата заради Бобоков

Призовани са и областен координатор и бивш общински ръководител на ГЕРБ в Русе

12:47 | 06.07.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов е призован да даде показания по разследването срещу обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков в качеството си на свидетел, съобщават от Специализираната прокуратура. 

Прокурорите продължават действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването, посочват от прокуратурата.

С оглед установена комуникация на различни дати през 2019 г. между лицето Пламен Бобоков. и Пламен Нунев, народен представител, областен координаторна ЕРБ в Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ГЕРБ в Русе, същите също са призовани да дадат показания. 



Във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Пламен Бобоков, Специализирана прокуратура уведомява, че на 07.07.2020 г. в качеството на свидетел е призован за разпит и Бойко Борисов, министър-председател на България.

За комуникация Борисов - Бобоков медиите научиха от интервю на собственика на "Приста ойл" по bTV, а не от прокуратурата, както за чатовете с президентския секретар Пламен Узунов и самия държавен глава.  Двамата си разменили съобщения през март 2019 година заради казуса с либийския танкер "Бадр", а обръщението на Бобоков  към Борисов -  се видя на екрана, е било:  "Добро утро, бос!".  Двамата си уговорили и среща. 

Ден по-късно Борисов пътвърди за SMS-ите, коментирайки, че не вижда в това нищо укоримо.

Преди това прокуратурата разкри и чатове между Пламен Бобоков и президента Румен Радев, както и друг чат със секретаря на президента Пламен Узунов, в който бизнесменът лобира за помилване на осъден в Румъния.

Държавният глава пък призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков.

"Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков", заяви Радев чрез пресцентъра на Президентството.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още