IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Слави Трифонов трябваше да е номинацията за премиер на ИТН

Ако трябва, когато гласуват правителство, ГЕРБ -СДС ще излязат, за да намалят кворума, коментира бившият министър-председател

14:15 | 31.07.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Номинираният за премиер на "Има такъв народ" (ИТН) трябваше да се казва Слави Трифонов. Това заяви пред журналисти в Котел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, помолен да коментира кандидатурата на Пламен Николов. Борисов бе гост на Петото издание на Фестивала на етносите, багрите е котленския килим.

"Който и да беше извадил Слави Трифонов, щеше да бъде "тричан", смята Борисов и обясни, че не познава Николов, но няма как той да се научи за няколко дни.

"Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да ги озапти другите", каза Борисов. "Хубав, лош, той е авторитарен, има мисъл. Ако трябва, когато гласуват правителство, ГЕРБ -СДС ще излязат, за да намалят кворума, да си изберат правителство и да си понесат отговорността", каза още Борисов. Според него при трети извънредни избори шансът да се състави правителство е още по-малък.

По думите на Борисов, президентът Румен Радев е постъпил коварно, защото "се е сгромолясал митът, че служебното правителство може да е успешно" и е решил да отмъсти на Слави Трифонов, като унижи предложението му за премиер. "В момента, в който Слави извади човек, различен от него, той (Румен Радев) му спретна протеста пред Министерски съвет, който спретваше и на мен. Ясно се прозря, че под фланелките бяха Радев и Божков", коментира бившият премиер. Според него двамата нямат нужда от стабилна държава, стабилна политическа система и системни партии. "Радев вкара улицата в парламента и създаде хаоса", коментира бившият премиер.

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от "Демократична България" не се интересуват от друго, освен от постове. Според него, между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. "Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии", коментира Борисов. Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ, като втора политическа сила, дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов също така упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 1
georgi_shum
преди 2 години
Баце точно таз декларация чака :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 2 години
мисля че е редно, тошко да излезе с гневна декларация към герб... как така мутрата ще кадрува и ще предлага човек Без езици и без вишО?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 6
serafima
преди 2 години
Престанете да ни давате за истина от последна инстанция думите на този тлъст човек на снимката горе! Той никога не говори по същество и професионално, а обижда, нарежда, говори мръсотии, наглее... Вече не е това, заради което доста от вас го боготворяха. Ще се оправим и без него. Много е сложно за простата мутренска тиква с белези от прекалил с кортикостероиди да разбере, че когато БИЕШ някого, не си ти човекът, който да го учи как да плаче.Самозабразивалата се мутра Борисов и корумпираните му съучастници от ГЕРБ в управлението имаха повече от 12 години. Борисов не трябва да бъде разследван и осъден освен за криминални деяния, но е за социалния геноцид над обществото в България, провеждан системно и в трите управления. Трябва вече да се работи по проследяване на цялото му крадено имущество с цел бъдещата конфискация.ЧУПКА от екрана, тулупе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
petrg5s
преди 2 години
Трябваше....,а и би било най-нормалното и адекватно решение...НО човека явно е със женски полови органи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
Кисимов
преди 2 години
Славун - блестящ кратун сменя генерал Тиквун
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още