IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли промяна в търсенето на маски?

Няма презапасяване с лекарства, но се купуват повече продукти за имунната система, твърдят от Асоциацията на собствениците на аптеки

15:09 | 29.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С 40% са скочили продажбите на маски в аптеките в последните дни, като цената им спрямо пролетта е паднала с до 80 стотинки. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Николай Костов, председател на Асоциация на собствениците на аптеки.

„Противогрипните ваксини свършиха в момента, в който дойдоха. Не могат да се намерят в момента. Не се очаква ново зареждане, всяка година тези ваксини пристигат еднократно“, обясни още гостът.

„Няма презапасяване с лекарства, но се купуват повече продукти за имунната система“, обясни Николай Костов.

По думите му доста повече хора купуват Витамин Д, селен, цинк и някои други продукти.

„Свръхреакцията на имунната система също е проблем, затова трябва много внимателно да се подхожда с добавките“, уточни експертът. 

Председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки каза още, че търсенето на някои лекарства се увеличава, но на други намалява.

„Респираторните заболявания се очаква да бъдат под нормалните за сезона благодарение на маските и спазването на дистанция“, заяви още Костов.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още