Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Саудитска Арабия с готовност за инвестиции в българския туризъм

Пред двете страни има все още много нереализиран потенциал в туризма и много други индустрии, каза Николина Ангелкова

Саудитска Арабия с готовност за инвестиции в българския туризъм

Снимка: Министерство на туризма

Саудитска Арабия има интерес да разширява инвестициите си в чужбина и туристическият сектор на България е перспективен в това отношение. Това стана ясно след срещата на министърът на туризма Николина Ангелкова в Рияд с първия зам.-министър на икономиката и планирането на Саудитска Арабия Халид Ал Шунайфи.

Пред България и Саудитска Арабия има все още много нереализиран потенциал в двустранните контакти в туризма и много други индустрии, е казала Ангелкова, информират от пресцентъра на министерството.

Разговорът се състоя в рамките на работната й визита в арабската страна по покана на Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд – принц на кралството и председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата. 

Още по темата

България е сред водещите аутсорсинг дестинации и се надявам да стане важен и стратегически партньор за Саудитска Арабия, е посочила още министър Ангелкова.

Привличането на повече инвестиции е водещ елемент в политиката на туристическата администрация и затова бяха инициирани законови промени, които да облекчат и насърчат бизнес проектите. Туристическият сектор в България се очаква да нарасне с над 40% през следващите 10 години, което ще бъде постигнато с привличане на повече инвестиции, поясни българският министър.

Халид Ал Шунайфи заяви, че е много важно двете икономики да се корпорират и да задълбочат сътрудничеството си. Туризмът дава много възможности за инвестиции и вярвам, че тази среща е началото взаимно да черпим опит, обобщи той.

Ангелкова е обсъдила и възможностите за повече инвестиции към Българското Черноморие на среща в Рияд с Ясир Отхман Ал-Румаян, изпълнителен директор на Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия. Двамата се обединиха около становището, че между страните има много неизползвани възможности за стимулиране на инвестициите в различни икономически сфери, особено в туризма.

Тя е представила огромния туристически потенциал на страната ни за масов  и специализиран туризъм. Преди няколко години България имаше имиджа на нискобюджетна дестинация, но вече се утвърждава като предпочитана дестинация за висококачествени услуги на разумна цена, стана ясно от изявлението й. По време на срещата бе направена презентация за България като маршрут за четири сезона и отлично място за инвестиции, особено по Черноморието.

Изпълнителният директор на Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия Ясир Отхман Ал-Румаян увери, че страната му има интерес да разширява инвестициите си в чужбина и туристическият сектор на България е перспективен в това отношение.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 20 февруари