IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водният режим в Перник може да отпадне през юни

Ремонтите на водопреносната система приключват до ноември, съобщи кметът на миньорския град Станислав Владимиров

10:58 | 05.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

Природата е благосклонна и в последните два месеца и язовир „Студена“ се пълни с бързи темпове, към днес обемът е над 14 млн. куб. м. Предстоят влажни месеци и се надявам природата да продължи да е благосклонна, за да може язовирът да стигне нужните параметри, които да позволят отмяна на режима, съобщи пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров.

„ВиК специалисти казват, че когато язовирът стигне 18 млн. куб. м, не е нужно да сме на воден режим. Прогнозите са добри. Може би юни месец може да отменим режима“, каза градоначалникът на миньорския град и уточни, че между 700 хиляди и 800 хиляди куб. м се черпят месечно от язовир „Студена“, приблизително същите параметри идват и от новия водопровод.

Владимиров допълни, че предстои мащабна реконструкция на водопреносната мрежа.

„В квартал „Църква“ е подменена критичната инфраструктура. В близките дни ще започнат реконструкциите в квартал „Изток“ и в централната градска част. Уверенията са, че до ноември тези 60 км, най-належащи, ще бъдат подменени и загубите на питейна вода ще бъдат драстично свалени. Надявам се да влезем в параметри 40-45%, което е добър показател за стандартите на нашата държава“, коментира кметът на Перник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още