IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вотът на недоверие към кабинета ще бъде гласуван в четвъртък

Очаква се вотът на недоверие да бъде подкрепен само от депутатите от БСП и ДПС, или общо най-много от 105 души, което значи, че няма да е успешен

20:30 | 23.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group&nbsp;</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group 

Пет часа продължиха дебатите в парламента по първия вот на недоверие към кабинета "Борисов" 3.

Вотът бе внесен от БСП заради провала на правителството в борбата с корупцията.

Гласуването трябва да е 24 часа след приключване на дебатите, така че депутатите ще решат съдбата на кабинета в четвъртък.

Очаква се вотът на недоверие да бъде подкрепен само от депутатите от БСП и ДПС, или общо най-много от 105 души, което значи, че няма да е успешен, тъй като за да бъде свалено правителството, са необходими поне 121 гласа.

Дебатите преминаха под знака на недоволството на БСП заради отсъствието на премиера Бойко Борисов, който проведе няколко срещи с чужди дипломати.

Това даде и повод на червената шефка Корнелия Нинова да го обяви за „страхливец“.

Голяма част от министрите също не дойдоха на дебата в парламента. Те пък са в Брюксел, където ще представят тази седмица приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в областите, за които отговарят, по време на изслушвания в комисиите на Европейския парламент.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още