Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Зоните за туризъм, спазващи противоепидемичните мерки, са по-безопасни от домовете

При мерките е важно да бъде разграничена ситуацията в населените места с повече случаи на заразени от курортите в близост до тях, смята Полина Карастоянова

Зоните за туризъм, спазващи противоепидемичните мерки, са по-безопасни от домовете

Снимка: Pixabay

Зоните за туризъм, които са под строг контрол за противоепидемичните мерки, осигуряват по-голяма степен на безопасност от вируса дори от нашите домове, сподели пред БНТ Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

Според нея тези зони са обект на контрол от всички компетентни органи и получават големи инвестиции за прилагането на тези мерки в целия спектър на възможни материали или технологии. 

Още по темата

На конференция миналата седмица бяха представени и обсъдени най-добрите практики как туристическата индустрия да се справя и да управлява кризата с коронавируса. Показани бяха примери от водещи в туризма страни като Швейцария, Австрия, Франция, поясни Карастоянова.

По думите ѝ участниците в срещата са обединили около мнението за нуждата от общи мерки за контрол и процедури за подготовката и реализацията на зимния туристически сезон в условията на COVID кризата.

От туристическия бранш са направили предложения и очакват бърза реакция от заинтересуваните институции – министерствата на туризма и на здравеопазването.

Според Карастоянова много важно при прилагането на мерките е да бъде разграничена ситуацията в населените места с повече случаи на заразени от курортите в близост до тях, за да не се спира достъпът на туристи.

Тя отправи апел за целеви ресурс за реклама на България и българския туризъм, на курорти с минерални води като Девин, Велинград, Хисаря.

Българският туристически бранш в момента е готов да си сътрудничи с останалите балкански страни, за да компенсира загубите на други туристически пазари.

Освен това, приветства инициативата на Министерството на туризма и пловдивския Университет по хранителни технологии за представяне на националната кухня като едно от най-привлекателните богатства на страната ни за чуждестранните туристи, допълни Карастоянова.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
София затваря от неделя барове, клубове и дискотеки за 2 седмици*