IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хр. Тенчев: Румъния е идеална отправна точка за излизането на СофтУни зад граница

Търсенето на квалифицирани кадри в индустрията продължава да расте, казва съоснователят на СофтУни

12:04 | 29.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Софтуни</em></p>

Снимка: Софтуни

Христо Тенчев е основател на XS Software и съосновател на СофтУни, заедно с Иван Ненков и Светлин Наков. Той се сблъсква с компютърните технологии и игри още в ранна детска възраст, а в края на своето училищно образование Христо разработва и първата си игра – Bulfleet.com, полагаща основите и на XS Software, която днес има милиони потребители по цял свят.

Впоследствие Христо се запознава и със Светлин Наков, като двамата бързо намират общ език и ключови интереси, които ги свързват. След редица детайлни разговори и планиране през 2013 г. следва и раждането на СофтУни. Днес компанията е лидер на пазара, предоставящ качествено съвременно образование, достъпно за всички, които имат желанието да променят живота си и своята професионална посока и реализация.

В следващите редове Христо ще ни разкаже за следващия амбициозен проект на СофтУни и техните първи стъпки на румънския пазар.

- СофтУни успешно функционира на българския пазар вече години наред. Кое е ключовото, което ви дърпа напред?

- СофтУни помага на хората да изградят успешна кариера в областите на програмирането, дизайна и дигиталния маркетинг, като започнат от нулата или се преквалифицират. Ние предлагаме един успешно разработен с годините модел, с който курсистите ни имат възможността да практикуват, докато се обучават, или така наречения ключов за ефективното усвояване на знания метод - „учене чрез правене“.

Търсенето на квалифицирани кадри в индустрията не намалява, напротив, продължава да расте. Бъдещите поколения експерти у нас имат нужда от готово решение, което да задоволи нуждата им от качествено съвременно образование, с което да подобрят стандарта си на живот, като намерят работа в някои от най-перспективните сфери днес. СофтУни е именно това решение.

А сплотеният ни екип, обединен не просто около едно корпоративно име, а около истинска кауза, в която всички вярваме и подкрепяме взаимно, е ключът, който ни помага да продължаваме целеустремено да се движим напред.

- Кога усетихте, че е настъпил правилният момент да поемете първите крачки на международна почва?

- След повече от 7 години оптимизации на учебните ни програми и обучителни процеси и достигайки до 97% успеваемост при нашите студенти, ние сме готови да предложим своите учебни програми и на чужди пазари, които имат нужда. Нашата цел е да достигнем до възможно най-много хора, предоставяйки им истински перспективно образование, което да ги подготви за високо технологичното бъдеще, което ни очаква.

- Как решихте първата отправна точка да бъде Румъния?

- Решението да започнем с Румъния не бе взето за ден или два. Инвестирахме немалко време в проучване на различни пазари, планиране и тестване, докато най-сетне решихме да се спрем на съседката ни. На румънския пазар се наблюдават сходни на българските условия и необходимости в технологичната сфера, поради което заключихме, че е идеалната отправна точка за първите крачки на СофтУни на международна почва.

- Какви са плановете на СофтУни за близкото бъдеще?

- СофтУни продължава неуморно да работи и подобрява образователните си продукти за българския пазар. Паралелно планираме да приложим успешните си модели и на чуждестранни пазари, като локализираме съдържанието и услугите си, спрямо нуждите на съответния пазар.

Предстои ни да тестваме и нов подход в Румъния, предоставяйки интерактивна образователна платформа на студентите, от която могат да черпят ключови знания в сферата на програмирането. Бъдещето пред СофтУни ще бъде предизвикателно, но и изпълнено с постигнати цели и успехи и целия екип вече няма търпение за следващите стъпки, които предстоят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още