IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

29-годишен предприемач от Сингапур иска да купи Rolling Stone

Целта му е да придобие останалите 51% дял от американското списание, за да създаде своя музикална империя

13:10 | 23.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Rolling Stone Facebook page</em></p>

Снимка: Rolling Stone Facebook page

29-годишният основател на сингапурската BandLab Technologies твърди, че иска да купи 51% дял в американското списание Rolling Stone, като ще добави световноизвестната марка към своя разрастващ се музикален бизнес, пише Bloomberg.

Куок Мен Ру, който е член на една от най-заможните азиатски фамилии, твърди, че води преговори за придобиването на контрола над списанието, след като Ян Уенър обяви своя контролен дял за продажба преди два месеца. Уенър е един от създателите на Rolling Stone, което се ражда в Сан Франциско през 1967 г.

Куок твърди, че вярва, че може да бъде продължена линията, която Ян Уенър е започнал.

„Ето защо се включихме на първо място. Имаме чудесни отношения с Уенър“, посочва той в интервю в Сингапур.

Подобно на други списания Rolling Stone се бори със спада на продажбите на печатните медии и с проблемите, свързани с факта, че пазарът на онлайн реклама е доминиран от Facebook и Google.

Wenner Media, една от последните притежавани от фамилии американски медийни компании, през септември обяви, че е наела Methuselah Advisors, за да проучи продажбата на изданието. Американската медия обяви, че има още трима наддаващи, които се интересуват от придобиването на дела на Уенър.

Куок придоби 49% дял от холдинга миналата година, след като сключи сделка с Гъс Уенър. След това Куок създаде Rolling Stone International, за да разшири марката в чужбина, включително чрез сключването на лицензионно споразумение с японската CCC Group за публикуването на Rolling Stone на японски.

Rolling Stone остави своя отпечатък през 70-те и 80-те години, покривайки редица теми – от музика до политика. Гонзо журналистът Хънтър Томпсън беше автор в списанието в продължение на десетилетия.

Куок твърди, че иска да изгради глобален музикален бизнес. През 2012 г. той придоби Swee Lee, 71-годишен дистрибутор на китари в Сингапур.

"Музиката е нашият свят“, твърди предприемачът. „Всичко, което правим, се върти около музиката“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още