Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дневният оборот на регулиран пазар на БФБ продължава да се стопява

От основния индекс бяха търгувани акциите на само 12 компании

Дневният оборот на регулиран пазар на БФБ продължава да се стопява

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Индексите на Българската фондова борса отново затварят предимно с повишения, като само секторният измерител BGREIT остана на червена територия.

Основният индекс SOFIX се повиши с 0,64% до 541,56 пункта. По-широкият BGBX40 нарасна с малко над 1% до 120,93 пункта. Секторният BGREIT записа понижение от 0,19% до 151,72 пункта, докато BGTR30 нарасна с 1,16% до 580,47 пункта.

Дневният оборот на регулиран пазар продължава да се стопява, като днес възлезе на само 375,8 хил. лв. Сключените сделки бяха 197, а обект на търговия бяха 44 емисии.

От основния индекс бяха търгувани акциите на само 12 компании, като сключените сделки бяха 86 за 154,7 хил. лв.

Най-висок оборот за деня постигна „Телелинк Бизнес Сървисис груп“ АД с близо 40 хил. лв. На второ място е „Индустриален Холдинг България“ АД с 33,3 хил. лв., следван на трета позиция от „Софарма имоти“ с 29,7 хил. лв.

Най-печелившото дружество за деня е „ФеърПлей Пропъртиc“ АДСИЦ, чиито акции поскъпнаха с 10,14%. На второ място е „Индустриален Холдинг България“ АД с ръст от 9,48%, а акциите на „Първа инвестиционна банка“ повишиха цената си с 8,28% след една сделка за 510 лв.

Сред губещите за деня са „КРЗ Одесос“ АД с понижение в цената от 9,68%, „Стара планина холд“ АД със спад от 1,41% и „Алтерко“ АД, чиито акции поевтиняха с 1,15%.

По-рано днес стана ясно, че Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще предостави петгодишен заем в размер на 60 млн. евро на "Източноевропейска електрическа компания B.V.", дъщерно дружество на "Еврохолд България" АД, за покупката на доставчика на ток “ЧЕЗ Груп”. Акциите на "Еврохолд България" поскъпнаха с близо 3,2% с две сделки за деня и оборот от 27,4 хил. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 1 месец
тез горките, на кво се надяват не ги знам ... преди време им писах у коментарите че кат изчезващ народ и феодално-родови строеве като система у над това нема никога да заработи .... еееми по-добре инвестирайте у оня въздух койна и всичките им производни тъй като са падат, после кат се дигнат боц ... ай ем сори (на новия майчин език)
0
 
1
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Първа стъпка - задължаване на мажоритарите да споделят печалбите. Иначе казано - поне 50% от счетоводната печалба - в дивидент.
0
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Много неща има да направи държавата за да накара хората да инвестират. Като стъпка първа направете така,че да си събирате и подавате автоматично информацията за акции и т.н. за да не подават абсолютно нищо хората които инвестират в БГ фирми ! Това е просто задължително улеснение. Стъпка 2 после ще я кажа :)

Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи с 0,24% след спадове при 7 компании от състава му