Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дъщерно на Трейс е придобило Химколор от свързано лице за 386 хил. лева

Цената на сделката е определена на база пазарна оценка на активите на „Химколор“ АД

Дъщерно на Трейс е придобило Химколор от свързано лице за 386 хил. лева

„Инфра комерс“ ЕООД, дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд“ АД е придобило100 % от капитала на „Химколор“ АД, съобщи в четвъртък сутринта холдингът чрез БФБ АД.

Основният собственик на „Химколор“ АД досега беше свързаното с Трейс лице „Галини-Н ЕООД, собственост на Николай Михайлов, Investor.bg потърси за коментар „Трейс груп холд“ АД по темата.

Цената на сделката е определена на база пазарна оценка на активите на „Химколор“ АД към 14.03.2019 г., както се процедира при сделки от подобен характер. Тази цена не надвишава праговете, определени в чл. 114 от ЗППЦК, поради което не е от компетенциите на ОСА. Стойността на сделката е съобразена с посочената пазарна оценка и е в размер на 386 300 лева, заявиха от холдинга за Investor.bg.

От Трейс уверяват, че "както до сега, така и за в бъдеще „Трейс Груп Холд“ АД ще съблюдава строго нормативните изисквания при оповестяване на информация, представляваща обект на публичност и в рамките на изискуемите по закон реквизити".

В последните дни друга сделка на публично дружество със свързано лице предизвика силен скандал и вероятно предизвика спада в цената на акциите на "Монбат" АД. Това изостри чувствителността на акционерите към сделките със свързани лица.

Акциите на Трейс груп холд АД поетиняват с 39% в последните 12 месеца до 2,8 лв. за акция и 68 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 6,3 ст. на акция.

По статията работиха: автор Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Адванс Терафонд АДСИЦ предлага 98,42% от печалбата си за дивидент