IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно на Трейс е придобило Химколор от свързано лице за 386 хил. лева

Цената на сделката е определена на база пазарна оценка на активите на „Химколор“ АД

09:03 | 12.04.19 г.
Автор - снимка
Редактор
Дъщерно на Трейс е придобило Химколор от свързано лице за 386 хил. лева

„Инфра комерс“ ЕООД, дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд“ АД е придобило100 % от капитала на „Химколор“ АД, съобщи в четвъртък сутринта холдингът чрез БФБ АД.

Основният собственик на „Химколор“ АД досега беше свързаното с Трейс лице „Галини-Н ЕООД, собственост на Николай Михайлов, Investor.bg потърси за коментар „Трейс груп холд“ АД по темата.

Цената на сделката е определена на база пазарна оценка на активите на „Химколор“ АД към 14.03.2019 г., както се процедира при сделки от подобен характер. Тази цена не надвишава праговете, определени в чл. 114 от ЗППЦК, поради което не е от компетенциите на ОСА. Стойността на сделката е съобразена с посочената пазарна оценка и е в размер на 386 300 лева, заявиха от холдинга за Investor.bg.

От Трейс уверяват, че "както до сега, така и за в бъдеще „Трейс Груп Холд“ АД ще съблюдава строго нормативните изисквания при оповестяване на информация, представляваща обект на публичност и в рамките на изискуемите по закон реквизити".

В последните дни друга сделка на публично дружество със свързано лице предизвика силен скандал и вероятно предизвика спада в цената на акциите на "Монбат" АД. Това изостри чувствителността на акционерите към сделките със свързани лица.

Акциите на Трейс груп холд АД поетиняват с 39% в последните 12 месеца до 2,8 лв. за акция и 68 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 6,3 ст. на акция.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още