Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"И Ар Джи Капитал-3" купува четири имота до края на годината

Дружеството е платило аванси на продавачите

"И Ар Джи Капитал-3" купува четири имота до края на годината

Снимка: Pixabay

„И Ар Джи Капитал-3“ АДСИЦ е в процес на придобиване на четири имота, които да добави към единствения си към момента актив – проекта „Бургас Ритейл“ върху парцел от 25 хил. кв. м в Бургас.

Сделките се очаква да приключат към края на годината, посочва дружеството в доклада за дейността си през третото тримесечие, който придружава финансовия отчет. Документите са публикувани в Бюлетин Investor.

За четирите имота са сключени предварителни договори за покупко-продажба и са платени аванси на продавачите. Повече детайли за сделките дружеството не разкрива.

През септември 2020 г. компанията продаде проекта си в София край Околовръстния път за 5,1 млн. евро, като реализира загуба от над 2 млн. евро от него. Това освободи ресурс дружеството да се фокусира върху проекта си в Бургас, теренът за който е разчистен и подготвен за строителство.

За периода „И Ар Джи Капитал-3“ АДСИЦ отчита 88 хил. лева загуба, формирана от 88 хил. лева разходи за дейността и никакви приходи. От общите разходи 35 хил. лева са за възнаграждения на съвета на директорите.

Активите на дружеството възлизат на 8,449 млн. лева към края на септември спрямо 8,55 млн. лева към края на септември 2020 г.

Като основен риск компанията посочва пандемията и последващото от нея икономическо забавяне, което може да се отрази на пазара на имоти и инвестиционната дейност в сектора на имотите.

Наскоро трима от акционерите на „И Ар Джи Капитал-3“ АДСИЦ приеха търговото предложение на новия мажоритарен акционер – „Велграф Асет Мениджмънт“, при цена от 4,7 лева на акция. Така „Велграф“ придоби още 97 727 акции в дружеството със специална инвестиционна цел.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX нараства до 624 пункта