Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индексите на БФБ не намериха единна посока в четвъртък

Оборотът на регулиран пазар от 221,2 хил. лв. показа слаба активност от страна на пазарните участници

Индексите на БФБ не намериха единна посока в четвъртък

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Индексите на Българска фондова борса  не намериха единна посока по време на сесията в четвъртък на фона на доста слаба активност от страна на пазарните очаквания.

Водещият бенчмарк SOFIX прибави 0,41% към стойността си до 627,50 пункта. По-широкият измерител BGBX40 отчете спад с 0,94% до 122,35 пункта. Секторният BGREIT се повиши с 0,35% до 116,06 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се придвижи на червена територия с 0,42% до 522,13 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 221,2 хил. лв. след сключени 176 сделки с 39 емисии. Най-голям оборот в рамките на сесията се реализира при „Сирма Груп Холдинг“ АД – 59,5 хил. лв. На второ и трето място по оборот се наредиха „Адванс Терафонд“ АДСИЦ и „Химимпорт“ АД са съответно 44,25 хил. лв. и 20,47 хил. лв.

Най-печелившата компания за деня е „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ, след като акциите на дружеството поскъпнаха с 12,5%. „Софарма“ АД отчете ръст в цената на книжата си с 0,7%, а „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ – с 0,5%,

Най-много от стойността на акциите си в четвъртък изгубиха „Адванс Терафонд“ АДСИЦ  и  „Сирма Груп Холдинг“ АД – с по 3,7%. Книжата на „М+С Хидравлик“ АД поевтиняха с 1,4%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
На БФБ нищо ново: лек седмичен спад за SOFIX и оборот основно в една сделка