Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Николай Митанкин се оттегля като ДВИ на "Стара планина холд"

Доайенът на връзките с инвеститорите остави ярка следа в една от най-новите професии

Николай Митанкин се оттегля като ДВИ на "Стара планина холд"

Снимка: АДВИБ

Николай Митанкин се оттегля от поста си на директор за връзки с инвеститорите (ДВИ) на „Стара планина холд“ АД поради пенсиониране и от 1 януари 2021 г. тази длъжност ще се заема от София Аргирова, съобщи холдингът чрез „Българска фондова борса“ АД. По информация на Investor.bg оттеглянето е отдавна обмисляно и неколкократно отлагано.

София Аргирова е с многогодишен опит като директор за връзки с инвеститорите. Тя е член на УС на Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите и неин зам.-председател.

Николай Митанкин е доайен на връзките с инвеститорите и остави ярка следа в една от най-новите професии според класификацията на професиите и длъжностите в НСИ. Той беше директор за връзки с инвеститорите на „Стара планина холд“ АД, член на управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България, координатор на директорите за връзка с инвеститорите в дъщерните дружества на „Стара планина холд“.

Митанкин е известен със своята неуморна борба срещу неблагоприятни за капиталовия пазар закони, подзаконови нормативни актове и практики. Деен участник е в дейността на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Дружествата от „Стара планина холд“ публикуват ежемесечна информация за резултатите си в продължение на години. Митанкин въведе бланка в уеб страницата на „Стара планина холд“, чрез която акционерите могат да поискат получаване на дивидент. Той беше изпращан чрез банков превод.

Негова разработка беше „Загубените кодове в боновите книжки от масовата приватизация“. Случайно или не, неговият „Стара планина холд“ има най-висока стойност на една бонова книжка. Консултирал е много пъти редакционния екип на Investor.bg в дебрите на капиталовия пазар.

Митанкин редовно се включваше в темите за „Стара планина холд“ АД, „М+С Хидравлик“ АД, „Хидравлични елементи и системи“ АД и други от групата на холдинга във форума на Investor.bg, като отговаряше на въпроси, с което спечели симпатиите на инвестиционната общност.

Той е многократен лектор в Investor Finance Forum и многогодишен ДВИ на годината. Помогнал е на редица колеги директори за връзки с инвеститорите в дебрите на корпоративното управление и регулации. 

Една от малкото идеи, които той не подкрепяше, беше тази за мегафонд с акции от „Регистър А“ в Централен депозитар.

Дарител е за възстановяването на православен храм в с. Плана, община Столична.

От екипа на Investor.bg пожелаваме на Ники Митанкин щастливи пенсионерски години.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
3
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Би било добре да има повече ДВИ като него.
1
 
4
 
1
преди 8 месеца
да е жив и здрав и успех с инвестициите му пожелавам

Още от Новини и анализи
Предстоят плащания по облигациите на "Балканкар-Заря"