Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Софарма“ АД с 5% спад на продажбите през юни

За полугодието има ръст с 1% спрямо година по-рано

„Софарма“ АД с 5% спад на продажбите през юни

Снимка: Дружеството

Фармацевтичната компания „Софарма“ АД отчита 5% спад на продажбите на продукция през юни 2020 г. на годишна база. Понижението за вътрешния пазар е със 78%, а износът отчита ръст с 59%.

През първото полугодие на 2020 г. продажбите на продукция се увеличават с 1%, като намалението на вътрешния пазар е с 19%, а износът отчита увеличение с 13%.

Няма официално обяснение към резултатите. Възможна причина за слабите продажби през юни в България е презапасяване на аптеките с лекарства през април и май.

Софарма АД

За 12-те години до 2019 г. включително „Софарма“ АД отчете 25% ръст на продажбите на продукция. Това се равнява на около 2% годишен ръст. През периода в компанията обаче бяха вляти „Българска роза –Севтополис“ АД гр. Казанлък, „Медика“ АД гр. Сандански и „Унифарм“ АД гр. София.

„Софарма“ АД разпредели общо 0,12 лв. дивидент на акция за последните 12 месеца.  Цената на акция намалява с 8,06% за година до 3,08 лв. и 415 млн. лв. пазарна капитализация. С разпределения дивидент загубата намалява до около 5%.

Основното дъщерно дружество е „Софарма Трейдинг“ АД.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се повиши до 10-месечен връх