Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Сръбската компания Lekovit сменя името си на "Софарма Трейдинг"

От българското дружество са стартирали и процес на дигитализация на сръбския си бизнес

Сръбската компания Lekovit сменя името си на "Софарма Трейдинг"

Снимка: Pixabay

 

"Софарма Трейдинг" през март е започнала обединяване на операциите си в Сърбия под общия си бранд, съобщават от дружеството. 

Промяната на брандовете ще премине в няколко етапа, в които придобитият от българския инвеститор сръбски търговец на едро с лекарствени продукти Lekovit d.o.o ще приеме името на компанията майка и ще се преобразува в Sopharma Trading d.o.o. 

Софарма Трейдинг АД
Като ключова стъпка за развитието си в Сърбия и региона, "Софарма Трейдинг" внедрява и цялостна ERP система за управление на бизнес процесите на компанията в страната, разработена съвместно с глобалния лидер SAP. Сред дигиталните иновации, които ще бъдат въведени, е създаването на B2B сайт, базиран на платформата Hybris, чрез който компанията ще предложи модерни дигитални услуги на своите клиенти на аптечния пазар в страната. 

Така "Софарма Трейдинг" става първата компания от сектора на грижата за здравето в Сърбия, която прави значителна инвестиция в дигиталното обслужване.

„Решението да се позиционираме с името си в Сърбия идва като гаранция за поетите ангажименти, защото "Софарма Трейдинг" е компания с висок имидж, прозрачен инвеститор, отговорен партньор и иноватор. Ние ще водим дигитализацията на сектора на грижата за здравето в Сърбия и въвеждането на иновативна платформа от мащаба на Hybris е само първата стъпка в тази посока“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на групата "Софарма Трейдинг". 

В търсене на мащаб и продължаващ динамичен растеж, „Софарма Трейдинг“ започна своята регионална експанзия като навлезе на сръбския пазар през май 2015 г.

Първоначалните планове на компанията целяха навлизането на местния пазар чрез портфолио от ексклузивни брандове, а през лятото на 2017 г. бяха последвани и от придобиването на мажоритарния дял от най-бързо развиващия се фармацевтичен дистрибутор в Сърбия – Lekovit d.o.o.

За последните дванадесет месеца акциите на "Софарма Трейдинг", търгувани на Българска фондова борса, са поевтинели с 11,11% до 7,20 лв. за брой. През миналата година дружеството разпредели дивидент от 0,3 лв. на ценна книга. 

 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Свиващият се оборот на БФБ паказва почти пълна апатия към търговията