IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Зенит имоти" получи почти 286 хил. лева за земите си в Северозападна България

От продажбата на всичките си имоти дружеството спечели почти 1,9 млн. лева

14:01 | 21.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Ден след като сключи договор за продажбата на нивите си в обл. Разград за над 1,6 млн. лева на дружество на председателя на Асоциацията на собствениците на земеделски земи в България Стайко Стайков, „Зенит имоти“ АДСИЦ-Пловдив обяви, че е сключило нотариално заверени договори и за продажбата на земеделските си земи в обл. Монтана на същата фирма.

Имотите се намират в землището на с. Медковец, общ. Медковец, обл. Монтана, и с. Бежаново, общ. Луковит, обл. Ловеч. Площта им е, съответно, 115,500 дка и 114,582 дка, съобщават от „Зенит имоти“ чрез сайта x3news.com.

Купувачът „С.И.Г.” ООД е платил 169 147,65 лева за имотите в обл. Монтана и 116 848,25 лева за имотите в обл. Ловеч.

Общата сума възлиза на почти 286 хил. лева.

Заедно с платените за нивите в обл. Разград 1,611 млн. лева „Зенит имоти“ АДСИЦ спечели почти 1,9 млн. лева от продажбата на всичките си имоти.

Дружеството обяви през септември, че планира да излезе от инвестициите си в земеделски земи в България, тъй като ги е държало вече повече от 10 години и иска да се възползва от ценовия ръст за периода.

Всички имоти на компанията са отдадени под аренда/наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още