Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Кой печели от модела "ол инклузив"?

Тази система е изгодна за туриста и хотелиерите, твърди проф. Стоян Маринов

Кой печели от модела "ол инклузив"?

Снимка: БТА

Моделът "ол инклузив" не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите. Това обявиха специалисти и представители на бизнеса, след като по-рано стана ясно, че Турция обмисля да категоризира "ол инклузив" услугите, които предлага на гостите си.

„Тази система е изгодна за туриста, за хотелиерите и за туроператорите, които пълнят самолетите и хотелите, с които са сключили договори. Единствено не е изгодна за дребните търговци, които предлагат допълнителни услуги и стоки в курортите. Системата "ол инклузив" винаги може да се подобри“, коментира пред БНТ проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара. 

Още по темата

От 50 години работи тази система в България, въведена е за първи път в курорта "Русалка", припомни той. 

Според него има качествено предлагане на услугата, но и хотели, които не са проектирани за нея - например с много легла, малък басейн и без площадки за анимация. 

Той одобрява идеята на Турция за категоризиране на услугата и така в зависимост от заплатената сума туристът ще  ползва определен брой храни и напитки. Експертът препоръча на туристите да се ориентират по цената.  

Експерти коментират, че тази практика увеличава работните места в хотелите, а туристите от Европа гледат на България именно като "ол инклузив" дестинация. 

„Смятам, че е редно в отделните категории хотели и места за настаняване, храната, която се предлага под формата на "ол инклузив", да отговаря на качеството, което се предлага като настаняване. Това несъответствие води до най-много оплаквания сред туристите“, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите ѝ темата ще бъде дискутирана и вероятно ще доведе до промени в нормативната уредба.

Хотелиери са мнение, че ако "олинклузив"-ът отпадне напълно в България, ще трябва да се наемат по-подготвени кадри.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Николина Ангелкова: Трябват по-строги санкции за неохраняемите плажове