Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

LIVE Инвестиционен навигатор на 26 януари: Как да настроим инвестициите си през 2022 г.

Преходна или трайна инфлация? Каква би била подходящата защитна стратегия на инвеститорите в тази ситуация?

LIVE Инвестиционен навигатор на 26 януари: Как да настроим инвестициите си през 2022 г.

Изминалата втора пандемична година протече с очаквания за край на пандемията и нормализиране, докато новите вълни разклатиха оптимизма, а инфлацията от преходна пое рязко и постоянно нагоре със скока в цените на суровините. Всички надежди и страхове от предстоящите промени в политиките на централните банки се преместиха за 2022 година. На фона на несигурността борсовите индекси триумфираха. Дори този път Българска фондова борса надмина глобалните ръстове и завърши годината с 42% увеличение на индекса SOFIX. 

Кои бяха основните теми, които определиха финансовите пазари през 2021 г., и какви фактори ще влияят върху инвестициите през 2022 г. -  това ще бъде разгледано в прогнозното LIVE издание на Инвестиционен навигатор 2022, което ще се проведе на  26-ти януари от 14:00ч. и което ще бъде излъчено на Investor.bg и в профила на медията във Facebook. 

Водещ на дискусията е Миглена Иванова, журналист в Investor.bg, която ще разговаря с Радостин Бакърджиев, CFA, портфолио мениджър в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, едно от големите управляващи дружества на фондове и инвестиционни портфейли.

Основните теми в дискусията ще бъдат:

·         Кои сектори се отличиха през динамичната година и продължаващата пандемия на развитите и развиващите се пазари?
·         Преходна или трайна инфлация? Как се променят възприятията в последната година особено заради цените на суровините и храните и енергийната криза?
·         Каква би била подходящата защитна стратегия на инвеститорите в тази ситуация?
·         Как геополитическите отношения и противопоставянето изток-запад се отразяват на пазарите? (ЕС и САЩ – Русия, САЩ – Китай)?
·         Как да актуализират инвестиционните си стратегии инвеститорите, за да спечелят през 2022г.?

Инвестиционен навигатор 2021-2022 е тримесечна инициатива, която Investor.bg въведе, за да помогне на инвеститорите да се ориентират за инвестиционните си  решения сред турбуленцията на финансовите пазари.

Гледайте на 26-ти януари от 14:00ч: LIVE на Investor.bg и на профила ни във Facebook!

Инвестиционен навигатор 2022: За да инвестираме подготвени!

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Новини
Две инвестиционни банки отново понижиха прогнозите си за китайската икономика