IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AWS: Облачните услуги още са в зората си

Облакът може да се превърне в най-големия бизнес на Amazon, твърди изпълнителният директор на Amazon Web Services

12:50 | 29.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Облачните изчисления са в начален етап и ще продължат да се развиват, обяви главният изпълнителен директор на Amazon Web Services Адам Селипски пред CNBC.

„Възможно е AWS да стане най-големия бизнес на Amazon. В момента Amazon има други големи и страхотни бизнеси, така че може да отнеме известно време, докато стигнем до там“, коментира Селипски в интервю.

„По същество ИТ процесите ще се прехвърлят в облака. А това ще отнеме известно време. Досега сме свидетели на прехвърлянето на около 10% от информационните технологии. Така че все още сме на ден едно. Все още е рано... Тепърва предстои“, допълва той.

Приходите от облачния бизнес за първото тримесечие са надминали консенсусната прогноза на анализаторите, анкетирани от StreetAccount, като представляват около 16% от общите приходи на Amazon. AWS е записала по-бърз ръст спрямо същия период миналата година.

Бизнесът AWS беше стартиран през 2006 г., преди конкурентите Azure на Microsoft или Google Cloud Platform на Alphabet, а до този момент има големи партньорства с Goldman Sachs, Stellantis и Best Buy.

Селипски твърди, че въпреки засилената конкуренция в индустрията и заплахата от рецесия AWS продължава да се справя добре.

„Търсенето продължава да е силно, с много нови регистриращи се клиенти“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още