IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остри критики към лидерската култура на Силициевата долина в Давос

Шефът на Salesforce Марк Бениоф смята, че е време да се сложи край на авторитарния стил на управление на технологичните компании

22:30 | 23.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Лидерската култура на технологичните гурута в Силициевата долина беше остро критикувана на Световния икономически форум в Давос, пише CNBC.

В рамките на дискусионния форум „In Technology We Trust?” създателят, председател и главен изпълнителен директор на технологичната компания Salesforce Марк Бениоф заяви, че технологичните лидери трябва да променят своя авторитарен стил.

"Стигнахме до момент, в който цялата супер мажоритарна структура на гласуване в Силициевата долина, където съм предприемач и съм отговорен, независимо какво се случи, се руши“, допълва той. „Идеята е, че по някакъв начин това е приемливо, но то не е“.

Бениоф се позова на пример с Uber Technologies и управлението при нейния предишен главен изпълнителен директор Травис Каланик, когато тя е забравила да цени доверието на своите потребители.

"Кое е най-важното за вас? Доверието или растежът? Защото, ако нещо измества доверието, тогава имате проблем“, коментира той.

"А предишният главен изпълнителен директор на Uber (Травис Каланик) имаше различни ценности на върха на своята йерархия от тези, които съм сигурен, че има Дара днес“, допълни Бениоф.

Дара Косровшахи, който в момента стои начело на Uber, също присъства в същия дискусионен панел, но не коментира управленския стил на своя предшественик. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още