IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телевизорите Samsung са интелигентен избор

През последните години брандът придоби изключителна популярност както на глобалния пазар, така и сред българските потребители от всички възрасти

10:13 | 18.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Вероятно трудно може да се намери потребител, който да не е чувал за марката Samsung. В света на технологиите тя е утвърдена като символ на иновативност и високо качество в множество категории. През последните години брандът придоби изключителна популярност както на глобалния пазар, така и сред българските потребители от всички възрасти. Наред с мобилните телефони, телевизорите несъмнено са сред най-търсените й продукти в магазините за техника.

В следващите редове ще намерите информация за телевизорите Samsung, с която се надяваме да подпомогнем Вашия интелигентен избор на най-подходящия уред.    

История

Първите телевизори Samsung са създадени през вече далечната 1970 г. Всъщност телевизорите са първата продуктова категория, с която компанията стартира дейност едва година след създаването си. Първият модел е популярен под наименованието Р-3202, а картината му е изцяло черно-бяла. Две години след разработването на прототипа започва масовото му производство за домакинства и на пазара са пуснати над  1 млн. бройки.

Първият Samsung Smart TV се появява на пазара през 2008 г. и съпътства началото на нова ера в света на телевизията – връзката с интернет. Става възможно гледането на YouTube видеа например, директно чрез интелигентната платформа на телевизора. Оттогава насам Samsung TV не спира да предлага модерни, иновативни решения, придобивайки все по-широка популярност сред ценителите на висококачествена техника.

Цени

Истината е, че разнообразието от предложения на телевизори Samsung е огромно. Цените им варират значително в зависимост от функциите, размера и специфичните характеристики на всеки конкретен модел –  можете да откриете както икономични уреди на относително ниска цена от няколкостотин лева, така и внушителни, високотехнологични телевизори за няколко хидяди лева. Нашият практичен съвет е, преди да започнете подробно да проучвате конкретните модели, добре да обмислите от какви точно характеристики имате нужда за новия си телевизор.

Предимства и недостатъци

Основно предимство на телевизорите Samsung несъмнено е високото качеството на картината, вследствие на множеството иновативни технологични решения на компанията в тази област. Важен плюс и сериозно допълнително удобство е опростеното и лесно за ползване меню на Smart TV платформата. Едно натискане на дистанционното осигурява моментален достъп до Netflix, YouTube и Вашите лаптоп или смартфон, ако решите да ги свържете с телевизора си.

Като недостатък може да се посочи ограниченият избор на модели от по-нискобюджетен клас. Повечето продукти на марката са насочени към високотехнологичния сегмент, с включени иновативни технологии и множество допълнителни екстри.

Поддръжка

Грижите, които трябва да полагате за своя телевизор Samsung, по нищо не се различават от тези за всеки друг вид техника. Пазете го от влага, зацапвания, удари и други механични натоварвания. Почиствайте го редовно от прах, защото, въпреки че често не го осъзнаваме, прахът е един от най-злите врагове на техниката. Той лесно прониква във фините детайли на електрониката вътре и, натрупан в големи количества, може съществено да съкрати живота на Вашия уред.

И още един наистина практичен съвет – не ползвайте екрана при максимална яркост. Съвременните уреди предлагат чудесно качество, с чистота на детайлите и отличен контраст на картината. Като потребители често се изкушаваме да изживеем тази вълнуваща реалност наистина „на макс”. Наслаждавайте се „на макс” на удоволствието пред своя телевизор Samsung, но винаги с грижа за здравето и зрението си.

Ремонт

Цената за ремонт на телевизор Samsung зависи в голяма степен от модела на уреда и от конкретния проблем. Препоръчваме Ви при повреда да потърсите услугите на специалисти в лицензиран Samsung сервиз. Така ще имате гаранция, че консултацията ще е професионална и безпристрастна, а поправката – качествена и съвсем навреме.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още