IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virgin Hyperloop търси държавна подкрепа за новия си център за сертификация

Целта е в този център технологията да бъде валидирана и да се извършват тестове

23:21 | 04.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Virgin Hyperloop One обяви, че моли властите за подкрепа и за място, на което тя да създаде център за развитие на своите планове за футуристичния супербърз транспорт чрез тестването и валидирането на технологията, предава Ройтерс.

Hyperloop са специален вид транспортни системи, в които пътниците се превозват в капсули с ниско налягане, които са разположени в специални тунели и се придвижват чрез създаването на вакуум, достигайки скорост от 600 мили в час (966 км/ч) и повече.

Базираната в Лос Анджелис Virgin Hyperloop One твърди, че системата ѝ има “собствена система за магнитна левитация”, която може да направи възможна “скорост от над 700 мили в час” и да намали времето за пътуване от Ню Йорк до Вашингтон до 30 минути, в сравнение с над два часа и половина със сегашните високоскоростни влакове.

Днес Virgin Hyperloop обяви, че обявява прием на предложения до държавни, регионални и местни власти и частни организации, фондации и академични институции за създаването на “Hyperloop Certification Center”, който да установи “регулаторни стандарти и такива за безопасност, изследователски рамки и тестване на инфраструктура”.

Властите в щатите Западна Вирджиния и Джорджия твърдят, че се интересуват от идеята и планират да разгледат предложението.

“Търсим щати, които вярват, че нашата технология е големият скок напред, от който се нуждаем”, коментира основателят на Virgin Group Ричард Брансън. “Представяме си бъдеще, в което градовете са свързани като спирки на метрото”.

Virgin Hyperloop е набрала поне 285 млн. долара от основаването си през 2014 г. и има стратегическо партньорство с Virgin Group и финансова подкрепа от Dubai Ports World и други инвеститори.

Virgin Hyperloop обяви, че очаква центърът да бъде финансиран от държавни и частни източници, но не уточни колко прогнозира, че ще струва той и каква част от средствата ще дойдат от самата компания. Ясно е, че тя иска да започне строежа до 2021 г., а той да бъде завършен и одобрен от регулаторите до 2025 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още