Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Estee Lauder е най-добрият работодател за жени през 2018 г.

На второ и трето място Statista и Forbes нареждат веригата козметични магазини Ulta Beauty и Университетът в Юта

Estee Lauder е най-добрият работодател за жени през 2018 г.

Снимка: Ройтерс Архив

Въпреки че е постигнат съществен напредък в намаляването на различията между половете на работните места в САЩ, разликата в заплащането остава силно изразена, сочат данни на Statista.

В края на миналата година базираният във Вашингтон Институт за изследване на политиката за жените споделя, че жените печелят само 49 цента спрямо долар при мъжете, което е много по-малко от 80-те цента, които обикновено се отчитат. При някои организации обаче се забелязва тенденция към дискриминация, основаваща се на пола, нещо, което подтикна Statista и Forbes да се обединят, за да идентифицират най-добрите американски работодатели за жени.

Списъкът от 2019 г. е съставен чрез проучване на 60 000 американци, включително над 40 000 жени, работещи в компании с най-малко 1000 служители. Няколко критерия са били включени в оценката, включително преки препоръки за общи теми на работа и такива, които касаят по-специално жените.

Изследването също така взе под внимание косвените препоръки (като оценки на други работодатели в съответната индустрия) и разнообразието в управителните съвети на дружествата. 300-те компании с най-висок резултат бяха обявени за най-добри работодатели за жени в Америка за 2019 г.

Международният производител на козметични продукти Estee Lauder получи най-висок резултат тази година – 88,79 пункта от общо 100. Компанията си е спечелила репутация на прогресивен поддръжник на жените в борбата с половото неравенство и през април миналата година добави две нови жени към своя директорски борд.

Веригата магазини за козметика Ulta Beauty се нарежда на второ място с резултат от 88,46 пункта, докато Университетът в Юта е трети с 88,21 пункта.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
LVMH смени рязко курса по отношение на сделката за Tiffany