IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия удължава програмата за електромобили до края на 2020 г.

Купувачите на изцяло електрически коли ще получават по 4000 евро, а на хибридни модели - по 3000 евро

15:22 | 31.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германия удължава програмата за електромобили до края на 2020 г.

Германското правителство удължава схемата от стимули за покупка на електромобили с 18 месеца до края на 2020 година, предаде Асошиейтед прес.

Програмата, която започна преди три години, се очакваше да приключи в края на юни. Търсенето на електромобили обаче остава разочароващо. Схемата е подкрепена с финансиране от 1,2 млрд. евро (1,3 млрд. долара), осигурено наполовина от федералното правителство и наполовина от автомобилния сектор.

Министърът на икономиката Петер Алтмайер обяви удължаването днес.

За разлика от исканията на правителството, не се предвижда увеличаване на премията и стимулите ще останат в сегашния размер. Купувачите на изцяло електрически коли ще получават по 4000 евро, а на хибридни модели - по 3000 евро.

Прилагането на стимулите се увеличава, но по-бавно от очакваното, каза Алтмайер. 

Той призова автомобилната индустрия да увеличи усилията си за разширяване на електромобилността. „Броят на електрическите модели, налични на пазара, нараства, но тук индустрията трябва да направи повече, за да осигури още по-изгодни сделки." В Германия е имало 16 100 станции за зареждане на електромобили към края на 2018 г. и 12% от тях са били за бързо зареждане, според данни на браншова организация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още