IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се отказа от най-голямата офис сделка в Дъблин през последните години

Компанията планираше да наеме близо 19 хил. кв. м за 2000 служители в ирландската столица

12:57 | 08.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Подразделението на Alphabet Google се отказа от план да наеме офис площи в Дъблин за 2000 служители. Това щеше да е една от най-големите имотни сделки в града през последните години, предава Bloomberg.

Google преговаряше за наемането на около 18 766 кв. м офис площи в сградата Sorting Office близо до южните кейове на ирландската столица. Те трябваше да се добавят към останалите офиси на компанията в града.

„След дълги обсъждания Google реши да не продължава със сделката“, заяви говорителка на компанията в отговор по имейл на въпроси на Bloomberg. Технологичният гигант не уточнява защо е избрала да се откаже от сделката.

Google е голям играч на имотната сцена в Дъблин, като наема хиляди служители и заема офиси около т. нар. Силициеви докове в града. Макар че компанията планира да продължи да инвестира в ирландските си дейности, решението да не продължава с нови наеми ще се наблюдава внимателно в момент, когато инвеститорите преценяват последиците от коронавируса за града.

Компании като Twitter, Google и Facebook помогнаха за съживяването на страната след срива на имотния пазар, а в същото време чуждестранните инвестиции помогнаха за изграждането на офиси и апартаменти. През второто тримесечие обаче компаниите са наели едва 9885 кв. м офис площи в Дъблин, което е най-ниското ниво от началото на воденето на статистика от консултантската компания CBRE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още